Pirmais RTU Goda absolventa tituls piešķirts Jurim Savickim

15. novembris, 2013
.
.
.

Piektdien, 15. novembrī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Senāta svinīgajā sēdē par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas augstākās izglītības attīstībā un zinātnē kā pirmais RTU Goda absolvents tika godināts «Itera Latvija» valdes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Pēc Senāta svinīgās sēdes RTU Goda absolventam tika atklāta Goda plāksne, uz kuras arī turpmāk tiks rakstīti to absolventu vārdi, ar kuriem universitāte lepojas. Juri Savicki apsveica RTU Absolventu asociācijas pārstāvji un RTU vadība.

Juris Savickis, kurš 1984. gadā absolvēja Enerģētikas un elektrotehnikasfakultāti, ir aktīvi iesaistījies augstākās izglītības attīstībā Latvijā, finansiāli atbalstot stipendiju un balvu piešķiršanu topošajiemun esošajiem nozaru speciālistiem.

Papildus studentu stipendijām, ik gadu ar Jura Savicka atbalstu tiek piešķirtas divas Gada stipendijas ievērojamiem Latvijas zinātniekiem un radošiem praktiķiem par izcilu veikumu vai mūža devumu vides, zemes un ģeogrāfijas zinātnēs vai par nozīmīgu vides izstrādes sistēmu veicināšanu.

«Vēlos izteikt lielu paldies RTU par piešķirto titulu! Domāju, ka Latvijā ir ļoti daudz RTU absolventu, kuri ir šā titula cienīgi, bet cerams, ka ar gadiem šis gods būs piešķirts visiem, kas to pelnījuši. Nav labākas augstākās izglītības iestādes par RTU, jo tas ir tautsaimniecības pamats – tiek mācītas ļoti svarīgas, praktiskas zinātnes. RTU absolvents vēlāk var specializēties jebkurā jomā, jo to ļauj iegūtās zināšanas,» svinīgajā sēdē teica Juris Savickis.

Savukārt RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis norādīja: «Universitātelepojas ar savu pirmo Goda absolventu. Atbalstot RTU studentus un zinātniekus, Juris Savickis ir ieguldījis daudz darba un resursu, tādējādi veicinot pētniecības attīstību Latvijā. Ir būtiski, ka absolventi sniedz atbalstu augstskolām – it īpaši ekonomiski grūtos apstākļos.»

Līdz ar pirmā RTU Goda absolventa nosaukšanu universitātē tiek dibināta jauna tradīciju. «Goda absolvents» ir jaunizveidots tituls par ieguldījumu RTU un Latvijas sabiedrības labā, izaugsmē un attīstībā izglītības jomā, zinātnē, inženierzinātnēs, tehnoloģijā, ekonomikā, kultūrā vai sportā.

Ar Jura Savicka atbalstu RTU ir saņēmusi vairāk nekā 100 000 latu atbalstu stipendijām, zinātnieku balvām un RTU 150 gadu jubilejas organizēšanai.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. novembris, 2013 plkst. 17:27

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi