Pirmajā uzņemšanas dienā liela jauniešu interese par studijām RTU

5. jūlijs, 2016
.
.
.

Pulksteņa rādītāji otrdienas, 5. jūlija, rītā ir pavirzījušies tikai mazliet pēc astoņiem, kad Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) centrālajā ēkā Kaļķu ielā 1 jau sāk pulcēties pirmie jaunieši, kuri nolēmuši studēt inženierzinātnes RTU un tāpēc ieradušies iesniegt studiju pieteikumu. Kaut dokumentu iesniegšana sākas tikai 9, reflektanti ir ieradušies ātrāk, taču garās rindās viņiem nav jāstāv, jo RTU ir draudzīga vide un jaunieši var atlaisties zviļņos, lai bez lieka satraukuma sagaidītu savu reģistrācijas kārtu.


 Fotogalerija

Visagrāk cēlies un, iespējams, vistālāko ceļu no Salacgrīvas mērojis Artūrs Zmičerevskis. Viņš ir pirmais, kurš šogad apstiprināja savu pieteikumu studijām RTU. «Mēģināšu iekļūt budžetā studiju programmā «Mehatronika» Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātē. Kā rezerves variantu esmu izvēlējies studiju programmu «Telekomunikācijas»,» stāsta jaunietis. Viņš par labu studijām RTU ir izlēmis augstskolas labās slavas dēļ. «RTU ir prestiža universitāte, zinu, ka darba devēji novērtēs šo izvēli,» pārliecināts ir Artūrs, kurš nākotnē vēlas strādāt lielā starptautiskā uzņēmumā. Artūrs kā pirmais reflektants no RTU saņem nelielu piemiņas velti un veiksmīgu studiju vēlējumus.

Interese par inženierzinātņu studijām RTU pirmajā dokumentu iesniegšanas dienā ir liela — jaunieši, acīmredzot, ir sadzirdējuši Ekonomikas ministrijas jūnija sākumā izteikto aicinājumu studēt inženierzinātnes, jo darba tirgū trūkst tieši inženierzinātņu speciālistu, tāpēc studijas RTU ir garants veiksmīgai karjerai un drošībai nākotnē. To apliecina arī Latvijas darba devēji, kas Latvijas Darba devēju konfederācijas un prakse.lv aptaujā par pieprasītāko augstskolu jau piekto gadu pēc kārtas izvēlējušies tieši RTU.  

Dokumentu iesniegšana pamatstudijām RTU turpināsies līdz pat 12. jūlijam darbdienās no plkst. 9 līdz 18 un sestdien no plkst. 9 līdz 13. RTU reflektantus gaida ne tikai Rīgā, bet arī reģionālajās filiālēs Cēsīs, Liepājā, Daugavpilī un Ventspilī.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

5. jūlijs, 2016 plkst. 16:53

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi