Premjerministre apliecina valsts atbalstu inženierzinātņu studijām

10. maijs, 2014
.
.
.

 

 Skatīt galeriju   

Ministru prezidente Laimdota Straujuma, viesojoties Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) un tiekoties ar tās vadību, atzinīgi novērtēja RTU ieguldījumu inženierzinātņu attīstībā Latvijā. Viņa apliecināja, ka viena no valsts prioritātēm ir atbalsts inženierzinātnēm, ko apliecina valsts finansēto budžeta vietu skaits, kas RTU ir vislielākais salīdzinājumā ar citām  Latvijas augstskolām. 

straujuma_un_ribickis.jpg

“Ilgtspējīgai valsts izaugsmei ir nepieciešami augsti kvalificēti speciālisti, tāpēc ir svarīgi nodrošināt atbalstu inženierzinātņu studijām,” atzina Ministru prezidente.

Nākamajam studiju gadam RTU ir apstiprinātas 2166 budžeta vietas pamatstudiju programmās. Tas apliecina valsts atbalstu inženierzinātnēm un izpratni, ka Latvijā darba tirgū ir nepieciešami inženierzinātņu speciālisti. To pierāda arī uzņēmēju lielā interese par RTU absolventiem, kuri pēc universitātes beigšanas viegli atrod perspektīvas darba vietas un spēj veidot veiksmīgu karjeru. 

Vizītes laikā RTU ministru prezidente tika iepazīstināta arī ar RTU iecerēm Ķīpsalā izveidot Latvijā pirmo studentu pilsētiņu, tādējādi kļūstot par modernāko inženierzinātņu centru Baltijā. Premjerministre apskatīja jaunuzcelto RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF) ēku, kurā tiks nodrošināta mūsdienīga studiju vide plašās auditorijās un modernās laboratorijās.

Ēkā vienuviet būs apvienotas visas fakultātes struktūrvienības – Enerģētikas institūts, Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts un Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts. Jaunā EEF ēka durvis studentiem vērs šā gada septembrī. 

L. Straujuma pozitīvi novērtērtēja jau RTU paveikto un arī nākotnes plānus, veltot komplimentus RTU par tās ieguldījumu gan inženierzinātņu attīstībā, gan studiju infrastruktūras nodrošināšanā.

Vērienīgie infrastruktūras atjaunošanas un būvniecības projekti tiek veikti, izmantojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu. Šie projekti ir nozīmīgākie RTU vēsturē kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, un tas ir vēsturiski nozīmīgs ieguldījums augstākās izglītības infrastruktūras attīstībā Latvijā. Patlaban par ERAF līdzekļiem ir atjaunots RTU Dizaina centrs, kurā mājo RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte un RTU Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūts.

Šajā renovētajā ēkā studijas norisinās kopš pērnā gada septembra, bet citās RTU fakultāšu ēkās un Zinātniskajā bibliotēkā joprojām turpinās renovācijas un būvniecības darbi. 

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

10. maijs, 2014 plkst. 18:18

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi