Prezidents par darbu ar talantīgiem skolēniem «Lielo Pūci» pasniedz RTU Inženierzinātņu vidusskolai

30. augusts, 2016
.
.
.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien Melngalvju namā svinīgā ceremonijā apbalvoja Ata Kronvalda balvas ieguvējus, kā arī pasniedza Lielās un Mazās Pūces balvu visaugstāk novērtētajām skolām. Mazo skolu grupā 1. vietu ieguvusi Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskola.

Ata Kronvalda fonds ir sabiedriska organizācija, kuras uzdevums ir Latvijas talantīgāko skolēnu apzināšana un viņu izglītības sekmēšana. Fonds ik gadu apkopo reitingu, kurā analizē Latvijas skolu sasniegumus skolēnu zinātniskās pētniecības darbībā, mācību priekšmetu olimpiādēs un radošajās skatēs. Balvas «Lielā Pūce» mērķis ir paaugstināt skolēnu mācību un zinātniski pētnieciskā darba prestižu, kā arī palielināt pedagogu un izglītības organizatoru ieinteresētību darbā ar skolēniem, kuriem ir radošas spējas un tieksme patstāvīgi apgūt zināšanas.

Mazo skolu grupā šogad visaugstāk novērtēta RTU Inženierzinātņu vidusskola, skola reitingā ieguvusi 1. vietu. «Esam gandarīti par skolas augsto novērtējumu jau tās pastāvēšanas pirmajā gadā. Balva ir kā atalgojums par mūsu talantīgo skolēnu un profesionālo pedagogu ieguldīto darbu, labo sadarbību ar RTU un augstskolas atbalstu, tā sasniedzot augstus rezultātus. Zināšanas paver ceļu uz pasauli, tāpēc esam apņēmības pilni neapstāties pie sasniegtā. Ceru, ka turpmāk gūsim panākumus ne tikai valsts mēroga, bet arī starptautiskās olimpiādēs un konkursos,» norāda RTU Inženierzinātņu vidusskolas direktore Solveiga Medne.

RTU Inženierzinātņu vidusskola aizvadījusi pirmo mācību gadu, un jau šonedēļ, 1. septembrī, tajā mācības sāks vēl 24 talantīgi 10. klases skolēni, valsts olimpiāžu godalgotu vietu ieguvēji no visas Latvijas. Savukārt pirms gada uzņemtie jaunieši mācības RTU Inženierzinātņu vidusskolā turpinās jau 11. klasē.

Skolu RTU dibināja, izjūtot atbildību par inženiertehnisko zinātņu attīstību Latvijā. RTU vēlas dot iespēju talantīgiem jauniešiem padziļināti apgūt eksaktās zinātnes, tā nopietni sagatavojoties inženierzinātņu studijām. Īpaša uzmanība mācību procesā tiek veltīta skolēnu zinātniskajam darbam RTU fakultātēs, jau skolas solā ieinteresējot jauniešus par pētniecību un audzinot jaunu zinātnieku paaudzi.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. augusts, 2016 plkst. 11:01

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi