RTU Starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūts svin 20. gadadienu

11. jūnijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūta (RTU SESMI) 20. gadadienā tiks atzīmēts institūta ieguldījums Latvijas tautsaimniecības attīstībā. SESMI ir pirmā mācību iestāde, kas pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas uzsāka speciālistu sagatavošanu starptautisko ekonomisko sakaru, muitas, transporta pārvadājumu un loģistikas jomā.

Jubilejas svinīgais pasākums notiks ceturtdien, 12. jūnijā, no plkst. 15 līdz 20 viesnīcā «Maritim Park Hotel Riga»,un tajā piedalīsies VID un citu valsts institūciju vadošās amatpersonas, ārvalstu organizāciju pārstāvji, sadarbības partneri un mācībspēki no ārvalstu augstskolām, profesionālo asociāciju pārstāvji,  Latvijas uzņēmēji un darba devēji.

Pasākumā piedalīsies RTU SESMI absolventi — Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs un bijušais valdības vadītājs Valdis Dombrovskis. Tāpatpasākumu apmeklēs arī VID ģenerāldirektora vietnieks Aigars Undzēns un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Institūtu ir absolvējuši vairāk nekā 7000 augsti kvalificētu speciālistu, kas strādā Valsts ieņēmumu dienestā (VID) un muitas institūcijās, kā arī transporta, loģistikas un ārējo ekonomisko sakaru jomā.

«20 gados SESMI ir izveidota muitas izglītības un kvalifikācijas celšanas sistēma gan valsts iestāžu, gan privātā sektora speciālistu apmācībai muitas jomā. Bakalaura un maģistra studiju programmas kā pirmās pasaulē Pasaules muitas organizācija ir akreditējusi kā pilnībā atbilstošas 177 valstu vienotajiem muitnieku profesijas standartiem. SESMI sniedz starptautisku palīdzību muitnieku apmācībā Centrālās Āzijasvalstīs, Āfrikā un citur,» saka SESMI direktors profesors Aivars VilnisKrastiņš.

A.V. Krastiņš savulaik bijis arī Latvijas Galvenās muitas pārvaldes direktors. Jūnija sākumā Latvijas valdība viņam un SESMI Starptautisko ekonomisko sakaru, transporta ekonomikas un loģistikas katedras vadītājam Remigijam Počam piešķīra Ministru Kabineta Atzinības rakstus par ieguldījumu SESMI attīstībā.  

RTU muitniekus, ārējo sakaru un transporta un loģistikas speciālistus sagatavo kopš 1994. gada, bet nodokļu speciālistus – kopš 2004. gada. RTU SESMI ir vienīgā mācību iestāde Latvijā ar starptautiski akreditētu studiju programmu «Muitas un nodokļu administrēšana», kurā var iegūt augstāko izglītību muitas un nodokļu jomā. Muitas speciālistu sagatavošanā RTU ir guvusi pasaules mēroga atzinību kā viena no pasaulē pirmajām mācību iestādēm, kas uzsāka muitas speciālistu sagatavošanu civilā mācību iestādē.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. jūnijs, 2014 plkst. 9:44

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi