RTU Absolventu dienā aicina absolventus dalīties pieredzē par ideju tapšanas radošo procesu

26. aprīlis, 2016
.
.
.

Piektdien, 29. aprīlī, Ķīpsalā, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu pilsētiņā norisināsies ikgadējā RTU Absolventu diena. Pasākumā ikvienam būs iespēja satikt izcilus dažādu nozaru RTU absolventus — vadošos tehnisko zinātņu pētniekus, viedokļu līderus un uzņēmējus, kuri dalīsies ar savu pieredzi par ideju tapšanas radošo procesu.

2016. gada Absolventu dienu plkst. 15 RTU Zinātniskās bibliotēkas jaunajā korpusā Paula Valdena ielā 5 atklās Ideju forums ar pieciem spilgtiem RTU inženiertehnisko zinātņu praktiķu stāstiem par pētījumu tapšanas aizkulisēm un to, kā viņi nonākuši līdz brīdim, kad ideja pārtop gatavā produktā vai atklājumā, kas spēj pārsteigt sabiedrību. Ideju forumā uzstāsies «AirDog» izgudrotājs Iļja Nevdahs, kosmosa tehnoloģiju pārzinātājs un RTU Materiālu un konstrukciju institūta vadošais pētnieks Kaspars Kalniņš, alternatīvās enerģijas un nākotnes degvielas pētniece, RTU Ūdens inženierijas un tehnoloģijas katedras asociētā profesore Linda Mežule, jaunāko telekomunikāciju un lielo datu apstrādes eksperts, RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes dekāns Jurģis Poriņš, kā arī robotikas speciālists un RTU Dizaina fabrikas vadītājs Guntis Kuļikovskis. Ideju forums tā dalībniekiem ļaus ielūkoties radošajā procesā un pirmajiem uzzināt aktuālās tendences vadošajās zinātņu nozarēs, kuras tuvākajā nākotnē būtiski pārveidos mūsu ikdienu.

Ik dienas no interneta portāliem, avīžu slejām un televizoru ekrāniem mūs uzrunā sabiedrībā zināmi cilvēki, bet kā būtu ar iespēju komunikāciju pavērst pretējā virzienā? Absolventu dienas otrajā daļā notiks Dzīvā bibliotēka, unikāla tikšanās vieta, kurā ikviens var pieteikties sarunām ar sabiedrībā zināmiem RTU absolventiem, kuru ikdienas darbs aptver visdažādākās jomas, sākot no valsts pārvaldes sektora līdz uzņēmējdarbībai un arhitektūrai.

Dzīvā bibliotēka dod iespēju ikvienam pēc iepriekšējas pieteikšanās klātienē satikt DNB bankas ekonomikas ekspertu Pēteri Strautiņu, arhitektu un diplomātu Jāni Dripi, izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski, ilggadējo «Latvijas Gāzes» vadītāju Adrianu Dāvi, kā arī apkārtējās vides filozofu un arhitektu Gati Didrihsonu. Vietu skaits uz individuālajām sarunām ir ierobežots, tāpēc pasākuma organizatori aicina tām pieteikties laicīgi. Pasākuma apmeklētāji, kuriem nebūs iespēju individuālajām sarunām ar absolventiem, viņu dialogus ar RTU zinātniekiem varēs klausīties zālē.

Savukārt Absolventu dienas noslēgumā plkst. 19 RTU Laboratoriju mājā, P. Valdena ielā 1 notiks saviesīgais vakara pasākums, kurā tiks sveikts 2015. gada RTU Goda absolvents un godināti RTU mecenāti. Pasākumu vadīs televīzijas šovu seja Kozmens, savukārt gaisu ievibrēs stīgu trio «LaViva» uzstāšanās un DJ Riharda Bražinska liktās vinila plates. Šī ir vienreizēja iespēja piedalīties ballītē telpās, kuras pēc neilga brīža aizpildīs zinātniskā rosība.

Absolventu dienu organizē RTU Absolventu asociācija, pasākuma lieldraugi — uzņēmums «Exigen Services», A/S «Cēsu alus» un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT1. Vairāk informācijas par programmu un reģistrēšanās: absolventudiena.rtu.lv.

rtu_absolventu_diena_2016.jpg

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. aprīlis, 2016 plkst. 13:03

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi