RTU adaptējusi starptautisko standartu «Grafiskie apzīmējumi elektroshēmās»

2. aprīlis, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāte (RTU EEF) adaptējusi starptautisko standartu IEC 60617 «Grafiskie apzīmējumi elektroshēmās» («Graphical Symbols for Diagrams»).

Darbs veikts laikā no 2012. gada decembra līdz 2014. gada martam pēc AS «Latvenergo» un AS «Augstsprieguma tīkls» pasūtījuma. Standartā aptuveni 2100 lappusēs ietverti 1907 grafiskie apzīmējumi un paskaidrojumi par to lietojumu.

Standarta adaptācijā piedalījušies vairāk nekā 15 speciālisti no RTU EEF, Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes, Transporta un mašīnzinību fakultātes, Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas u. c. Darba gaitā veikts nozīmīgs ieguldījums arī elektrotehnikas latviešu terminoloģijas pilnveidē.

Līdz šim uzņēmumi Latvijā elektrotehniskajā dokumentācijā viena un tā paša elementa attēlošanai izmantoja dažādus grafiskos apzīmējumus, kas apgrūtināja dokumentācijas lietojumu praksē. Tāpēc vienota standarta ieviešana elektroietaišu projektēšanā, ierīkošanā un ekspluatācijā palielinās gan elektroietaišu izstrādes un funkcionēšanas kvalitāti valstī, gan arī Latvijas elektrospeciālistu konkurētspēju starptautiskajā elektroietaišu projektēšanas un ierīkošanas tirgū.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. aprīlis, 2014 plkst. 15:49

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi