RTU Aeronautikas institūtā notiks Atvērto durvju diena

18. marts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Aeronautikas institūts (AERTI) aicina vecāko klašu skolēnus un citus interesentus, kuri savu nākotnes profesiju vēlas saistīt ar aviāciju, uz Atvērto durvju dienu. Tā notiks trešdien, 25. martā, plkst. 10–15 Lomonosova ielā 1A/1, Rīgā.

Pasākums norisinās Eiropas Aeronautikas zinātnes nedēļā, kad Eiropā vecāko klašu skolēni tiek aicināti iepazīt aeronautikas nozari un tās attīstību. Pasākums notiek, pateicoties projektam «Promo Air», un AERTI tajā piedalās kā Eiropas Aeronautikas zinātnes tīkla dalībnieks, kas Baltijā vienīgais konkrētajā nedēļā piedāvā iepazīt aviācijas studijas.

Atvērto durvju dienas dalībnieki iepazīsies ar studiju programmu «Aviācijas transports» un studiju un zinātniskās pētniecības darbu laboratorijās, apmeklējot bezpilota lidaparātu projektēšanas laboratoriju, lidmašīnu tehniskās apkopes laboratoriju, helikopteru tehniskās apkopes laboratoriju, gāzturbīnu dzinēju tehniskās apkopes laboratoriju, materiālu un komponentu laboratoriju, nesagraujošās kontroles un diagnostikas laboratoriju, avionikas laboratoriju, kā arī lidmodeļu konstruēšanas darbnīcu.

AERTI nodrošina aviācijas transporta nozarei nepieciešamo profesionālo izglītību un sagatavo starptautiska līmeņa speciālistus gaisa kuģu mehānisko iekārtu, dzinēju un avionikas sistēmu tehniskās ekspluatācijas darbu veikšanai, kā arī gaisa transporta sistēmu darbības organizēšanai, analīzei un aviācijas tehnikas projektēšanai.

Aeronautikas un aviācijas transporta nozare ES attīstās visstraujāk. Tiek prognozēts, ka nākotnes lidaparātiem būs neparasts dizains, ekonomiski jaudīgi dzinēji, kurus darbinās ar ekoloģiski tīru degvielu, vadības, sakaru un drošības sistēmas tiks apgādātas ar visjaunākās paaudzes elektroniku, bet lidaparātus izgatavos no materiāliem, kuri, iespējams, vēl nav pat radīti. Tāpēc aviācijas studijas garantē radošu darbu ar visprogresīvākajām tehnoloģijām.

Visiem studentiem tiek nodrošināta prakse AERTI sadarbības kompānijās «AirBaltic» Latvijā un «Magnetic MRO» Igaunijā. Absolventi strādā par gaisa kuģu ekspluatācijas inženieriem lidostās, inženieriem-konstruktoriem lidaparātu un aviācijas sistēmu ražošanas uzņēmumos, gaisa transporta loģistikas speciālistiem loģistikas kompānijās.

Atvērto durvju dienas dalībniekiem ieteicams ierasties ērtā apģērbā un piemērotos apavos, lai varētu veikt praktiskos uzdevumus. Iepriekš, lūdzu, pieteikt savu dalību elektroniski vai telefoniski 6708 9990.

Par studijām AERTI varēs uzzināt arī 28. martā, RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes Atvērto durvju dienā. Vairāk informācijas: http://www.tmf.rtu.lv/

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. marts, 2015 plkst. 15:07

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi