RTU Aeronautikas institūtā vidusskolēni iepazīstas ar aviācijas transporta studijām

25. marts, 2015
.
.
.

Ja dienās gribi kļūt par avioinženieri, vispirms nāksies jaukt un atkal kopā skrūvēt, jaukt un skrūvēt lidaparāta detaļas, lai skaidri zinātu, «kas lācītim vēderā». Par to trešdien, 25. martā,  pārliecinājās vidusskolēni, kuri apmeklēja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Aeronautikas institūta (AERTI) Atvērto durvju dienu un iepazinās ar studiju procesu programmā «Aviācijas transports», zinātnisko darbību un aeronautikas nozari un attīstību.

Skolēni apskatīja darbnīcas, kurās AERTI 3. kursa studentiem tieši patlaban notiek prakse. Tās laikā viņi iepriekš iegūtās teorētiskās zināšanas pielieto praksē, izjaucot un atkal kopā saliekot dažādas lidaparātu — helikoptera un lidmašīnas — detaļas. Šim nolūkam AERTI ir iegādāti lidaparāti, kuri kalpo par praktisko mācību līdzekļiem topošajiem inženieriem.

Atvērto durvju dienas dalībniekiem vairākkārt īpaši tika akcentēta avioinženieru atbildību par gaisa kuģu tehnisko stāvokli un līdz ar to — cilvēku dzīvību un veselību. Tāpēc arī AERTI mācībspēki potenciālajiem studentiem neslēpa, ka studiju process nav no vieglajiem, jo nepieciešams nopietni apgūt gan teoriju, gan praksi, un īpaši svarīga avioinženiera darbā ir precizitāte. Taču, protams, jauniešiem, kam interesē avioinženiera darbs, studijas AERTI solās būt aizraujošas un jaunatklājumiem bagātas.

Studiju programma «Aviācijas transports» piedāvā daudz budžeta vietu — aptuveni 45 katru gadu, taču programma ir arī pieprasīta, jo ik gadu uz vienu studiju vietu pretendē 4-5 reflektanti. 2015./2016. gadā minētā studiju programma studētgribētājiem būs vēl pievilcīgāka, jo absolventi saņems Eiropā atzītu profesionālo sertifikātu, kas viņiem ļaus dinamiskāk veidot savu karjeru, jo daļu prakses zemākajā — mehāniķa — līmenī viņi jau būs izpildījuši studiju laikā. AERTI ir pirmā augstākās izglītības mācību iestāde, kas Latvijā piedāvā šādu integrētu apmācību.

AERTI 4. kursa studentiem ir nodrošināta prakse institūta sadarbības kompānijās «AirBaltic» Latvijā un «Magnetic MRO» Igaunijā. Būtiski arī, ka lielākā daļa AERTI studentu jau 4. kursa laikā atrod pastāvīgu darbu, jo darba tirgū ir liels pieprasījums pēc avioinženieriem.

AERTI nodrošina aviācijas transporta nozarei nepieciešamo profesionālo izglītību un sagatavo starptautiska līmeņa speciālistus gaisa kuģu mehānisko iekārtu, dzinēju un avionikas sistēmu tehniskās ekspluatācijas darbu veikšanai, kā arī gaisa transporta sistēmu darbības organizēšanai, analīzei un aviācijas tehnikas projektēšanai.

Atvērto durvju diena notika Eiropas Aeronautikas zinātnes nedēļā, kad Eiropā vecāko klašu skolēni tiek aicināti iepazīt aeronautikas nozari un tās attīstību. Pasākums norisinājās, pateicoties projektam «Promo Air», un AERTI tajā piedalījās kā Eiropas Aeronautikas zinātnes tīkla dalībnieks, kas Baltijā vienīgais konkrētajā nedēļā piedāvā iepazīt aviācijas studijas.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. marts, 2015 plkst. 16:56

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi