RTU aicina sabiedrību atbalstīt Inženierzinātņu vidusskolas attīstību

15. aprīlis, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina Latvijas sabiedrību atbalstīt jaunu un talantīgu inženierzinātņu speciālistu izglītošanu un iesaistīties ziedojumu piesaistes kampaņā. Tā akcijas dalībnieki atbalstīs RTU Inženierzinātņu vidusskolu (IZV), kas, sākot no septembra, talantīgiem skolēniem piedāvās augstā līmenī apgūt eksaktos priekšmetus un sagatavoties inženierzinātņu studijām.

Ziedojumu piesaistes kampaņa norisinās no šā gada 15. aprīļa līdz 31. maijam, un īpaši tās aktivitātēm ir izveidota interneta vietne kampana.izv.lv,ar kuras palīdzību var ziedot IZV. Ziedojumos sniegtais atbalsts palīdzēs nodrošināt IZV skolēnus ar jaunāko mācību literatūru un palīglīdzekļiem, piedāvāt viņiem stipendijas, organizēt ekskursijas uz nozares vadošajiem uzņēmumiem, kā arī iekārtot mūsdienīgi aprīkotas ķīmijas, fizikas, bioloģijas un datorzinību klases.

Ar ziedojumu piesaistes kampaņas palīdzību RTU vēlas aktualizēt jautājumu par jauniešu nepietiekamajām zināšanām ķīmijā, fizikā un matemātikā, jo tas traucē viņiem apgūt inženierzinātnes un vēlāk veidot veiksmīgu karjeru. «Līdztekus valdības rosinātajiem obligātajiem eksāmeniem ķīmijā un fizikā RTU nāk klajā ar savu iniciatīvu, kas palīdzēs veicināt eksakto zinātņu apguvi un parādīs jauniešiem, ka minētie mācību priekšmeti ir interesanti un svarīgi ikdienā,» saka RTU rektora vietnieks attīstībā Artūrs Zeps.

Ekonomikas ministrijas prognozes par speciālistu pieprasījumu tautsaimniecībā liecina, ka tuvākajos desmit gados darba tirgū pietrūks tieši inženierzinātņu speciālistu, tāpēc jauniešiem jau skolas solā ir būtiski pastiprināti pievērsties eksakto zinātņu apgūšanai, lai vēlāk sekmīgi iekļautos darba tirgū. Tieši tāpēc RTU ir izveidojusi IZV, kas nodrošinās kvalitatīvu vidējo izglītību, veicinot jauniešu piesaisti inženierzinātņu studijām.

IZV attīstībai svarīgs ir ikviens ziedojums, pat minimāls, jo tas apliecina atbalstu RTU iniciatīvai kvalitatīvi sagatavot skolēnus tālākajām inženierzinātņustudijām. Atbalstītājiem, kas būs ziedojuši vairāk nekā 500 EUR, būs iespēja savu vārdu iegravēt IZV ēkas kāpnēs.

IZV ir Latvijā pirmāvispārējās vidējās izglītības mācību iestāde, ko izveidojusi universitāte. 2015./2016. mācību gadā IZV konkursa kārtībā no skolas budžeta līdzekļiem finansētajās vietās 10. klasē uzņems 22–25 skolēnus. Iestājpārbaudījums notiks 18. aprīlī.   

Īpašu paldies RTU saka jau pašreizējiem IZV atbalstītājiem: SIA «LatRosTrans», AS «Latvijas Gāze», AS «Latvenergo» un tehnoloģiju partnerim SIA «Lattelecom».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. aprīlis, 2015 plkst. 11:26

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi