RTU aicina uz ASV profesora vieslekciju par enerģētisko drošību

5. oktobris, 2015
.
.
.

Aktualizējot enerģētiskās drošības nozīmi Baltijas valstīs, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) no 12. līdz 16. oktobrim aicina uz Arizonas Valsts universitātes (Arizona State University) profesora Arunachala Nadar Kannan vieslekciju un diskusiju ciklu «Atjaunojamo energoresursu ieguldījums enerģētiskajā drošībā». Tajā tiks aplūkotas atjaunojamo energoresursu sniegtās iespējas, tehnoloģiskie izaicinājumi un labākie iespējamie risinājumi to izmantošanai enerģētiskās drošības sekmēšanā. 

Vieslekcijasnotiks RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes Vides aizsardzībasun siltuma sistēmu institūtā, Rīgā, Āzenes ielā 12 k-1, 115. telpā un tās apmeklēt ir aicināts ikviens interesents. Vieslekcijas ir bez maksas, taču vietu skaits auditorijā ir ierobežots, tāpēc dalību pasākumā lūgums pieteikt iepriekš, rakstot uz e-pastu .Darba valoda – angļu. Apmeklējot visu vieslekciju ciklu, ir iespējams iegūt RTU Tālākizglītības sertifikātu. Vieslekcijas būs skatāmas arī tiešsaistē RTU mājaslapā. Sīkāk ar vieslekciju programmu ir iespējams iepazīties šeit.

«Profesors Kannanir pasaules līmeņa eksperts enerģētikā un energosistēmu drošībā. Lai arī varētu šķist, ka par šo tematu visu jau zinām, tomēr esmu pārliecināta, ka profesors sniegs inovatīvu skatījumu no okeāna otras puses, tādēļ pasākums būs vērtīgs gan studentiem, gan akadēmiskajam personālam, gan citiem interesentiem. Gan RTU zinātnieki, gan eksperti visā Baltijā šo pieredzi noteikti varēs izmantot tālāku pētījumu veikšanā un inovatīvu risinājumu radīšanā,» saka RTU Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta direktore Dagnija Blumberga.

A. N. Kannanir specializējies atjaunojamās enerģijas tehnoloģiju un kompleksu energosistēmu dizaina jomās. Profesoram ir vairāk nekā 20 gadu pieredze ūdeņraža un saules enerģijas tehnoloģiju pētniecībā un attīstībā, uz to tiks likts uzsvars arī vieslekcijās. Rīgā viņš uzstāsies arī starptautiskajā Vides un klimata tehnoloģiju konferencē «CONECT 2015», kur prezentēs sava jaunākā pētījuma rezultātus par fāzu pārejas materiālu izmantošanu siltumenerģijas uzglabāšanai mājsaimniecībās. Viņadarbi ir citēti vairāk nekā 1500 zinātniskajos rakstos.

Finansiāli vieslekciju ciklu atbalsta Baltijas-Amerikas Brīvības fonds (Baltic-American Freedom FoundationBAFF). Sīkāka informācija par BAFF stipendijām un lektoru atbalstu pieejama organizācijas mājaslapā www.balticamericanfreedomfoundation.org.

FOTOGALERIJA

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

5. oktobris, 2015 plkst. 13:19

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi