RTU aicina uz filiāļu Atvērto durvju dienu

31. marts, 2015
.
.
.

Topošie studenti 10. aprīlī aicināti apmeklēt Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) četru filiāļu – Cēsu, Liepājas, Ventspils un Daugavpils – Atvērto durvju dienu, kurā varēs uzzināt vairāk par studiju iespējām RTU.

Cēsu filiāle durvis vērs plkst. 14 Cēsīs, Piebalgas ielā 3, Liepājas filiāle studēt gribētājus gaidīs plkst. 15 Liepājā, Liedaga ielā 3, 15. auditorijā, Ventspils filiāle – plkst. 15 Ventspilī, Kuldīgas ielā 55, savukārt Daugavpils filiāle – plkst. 12 Daugavpilī, Smilšu ielā 90. Interesenti varēs uzzināt par filiālēs piedāvātajām studiju programmām, iestāšanās noteikumiem un stipendijām, kā arī būs iespēja iepazīties ar studiju vidi, laboratorijām un bibliotēku.

Liepājas filiāle interesentiem būs sagādājusi arī dažādus inženiertehniskus pārsteigumus –gan industriālā robota paraugdemonstrējumus, gan dažādus fizikas eksperimentus. Arī Cēsu filiāle Atvērto durvju dienā interesentiem piedāvās iemēģināt roku dažādos eksperimentos, kā arī aicinās skolēnus piedalīties RTU Karjeras centra praktiskajā nodarbībā, karjeras konsultantes un psiholoģes vadībā diskutējot par motivāciju, prasmēm un spējām, kādas nepieciešamas, studējot augstskolā. Uzzināt vairāk par karjeras izvēli varēs arī, noskatoties īsfilmu «Zaļais pipars 3».

Savukārt Daugavpils filiālē studēt gribētājiem būs iespēja tikties arī ar filiāles Studentu pašpārvaldes pārstāvjiem, kuri pastāstīs vairāk par studentu ikdienu. Iedvesmoties inženierzinātņu studijām ikviens varēs arī tehniskās jaunrades darbnīcās, kas piedāvās vērot un pašiem izmēģināt elektrotehnikas un elektronikas eksperimentus.

RTU inženiertehnisko izglītību Latvijas reģionos piedāvā jau kopš 20. gadsimta vidus, kad RTU reģionos sāka darboties pirmie RTU mācību konsultāciju punkti. Tā ir iespēja inženiertehnisko izglītību padarīt Latvijas lauku reģionu iedzīvotājiem pieejamāku, tā  veicinot arī reģionu kopējo attīstību, jo vairums filiāļu absolventu strādā reģionu vadošajos uzņēmumos. Studiju procesam visās filiālēs ir piesaistīti jau esošie RTU mācībspēki, kā arī vietējie attiecīgā reģiona speciālisti. Līdzīgi kā Rīgā, arī reģionos studenti var iesaistīties dažādās ārpusstudiju aktivitātēs, tāpat tiek piedāvāta iespēja dzīvot studentu dienesta viesnīcā.

Informāciju par studijām RTU 11. aprīlī varēs iegūt arī Rīgā, kur Atvērto durvju diena notiks no plkst. 10 līdz 14 RTU Dizaina centrā, Āzenes ielā 18. Katra no deviņām RTU fakultātēm savu studiju programmu klāstu prezentēs atsevišķā informācijas stendā, kur sniegs arī individuālas konsultācijas.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

31. marts, 2015 plkst. 14:49

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi