RTU aicina uz izgudrojumu un inovāciju izstādi «Minox 2014»

3. septembris, 2014
.
.
.

Līdz 10. septembrim izgudrotāji, zinātnieki un uzņēmēji par īpaši izdevīgu cenu aicināti pieteikties dalībai piektajā izgudrojumu un inovāciju izstādē «Minox 2014», kas 10. un 11. oktobrī notiks Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā, Rīgā, Kaļķu ielā 1.

Izstāde būs galvenais Latvijas Izgudrotāju dienas pasākums, ko organizē biedrība «CONNECT Latvija» un Latvijas Izgudrotāju biedrība (LIB). Pieteikšanās notiek interneta vietnē. Piesakoties līdz 10. septembrim, dalība 10 EUR, līdz 30. septembrim – 30 EUR. Jauniešiem  līdz 25 gadiem – bezmaksas.

Izstādeijau pieteikti 22 izgudrojumi, tostarp vairāki RTU studentu, absolventu,mācībspēku un pētnieku darbi. Savu izgudrojumu «Viedā tekstila zeķes uncimdi», ar kura palīdzību nākotnē iecerēts gan kontrolēt sportistu treniņa gaitu, gan manipulēt ar datu sistēmu, pieteikušies demonstrēt arī RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes Medicīnas fizikas un inženierijas katedras profesors Aleksejs Kataševs un RTU Arhitektūras unpilsētplānošanas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta pētnieks Aleksandrs Okss.

«Izgudrotāja galvenais mērķis ir savu izgudrojumunogādāt līdz patērētājam, tādēļ ir jāizmanto jebkura iespēja to popularizēt. Šī izstāde paver iespējas izgudrojumam piesaistīt investorus un rosināt interesi par to uzņēmēju vidū, tā palīdzot idejai nākotnē pārtapt par rūpniecisku, cilvēkam noderīgu produktu,» pauž A. Kataševs.

Izstādes dalībniekiem uzskatāmi jādemonstrē savu izgudrojumu reprezentējošs plakāts, video, makets, funkcionējošs modelis, prototips vai paraugs. Turklāt viņi varēs ne vien prezentēt savu izgudrojumu, bet arī piedalīties ar to konkursā un iegūt oriģinālās«Minox» fotokameras kopiju, apmeklēt «AHHAA» zinātnes centru (Tartu, Igaunijā), bet pats galvenais – tikties ar Latvijas uzņēmējiem,  kā arī Kembridžas Universitātes profesoru Alanu Barelu (Alan Barrell).

Nedēļupirms izstādes Eiropas Savienības mājā tiks organizēts seminārs, kurā Latvijas Republikas Patentu valde un RTU eksperti izglītos par izgudrojumu tiesiskās aizsardzības jomu, komercializāciju un citiem būtiskiem aspektiem, kas saistīti ar dalību izstādē.

Popularizējotizgudrojumus, izstādes laikā notiks koka auto un saules mašīnu sacensības,  kā arī robotikas darbnīca, kuras apmeklētāji varēs izgatavot elektronikas shēmas – minipovus. Papildu informācija pieejama pa tālr. 26220240, rakstot uz e-pastu vai mājaslapā www.izgudrotaju-diena.lv.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. septembris, 2014 plkst. 13:50

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi