RTU aicina uz starpaugstskolu pētnieku konkursa «ResearchSlam» finālu

13. maijs, 2014
.
.
.

Notiks Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Doktorantūras skolas organizētā konkursa «ResearchSlam» fināls, kurā četru Latvijas augstskolu trīs maģistranti un trīs doktoranti sacentīsies zinātnisko pētījumu prezentēšanā, populārzinātniskā valodā stāstot par saviem pētījumiem.

Konkursa fināls notiks piektdien, 16. maijā, plkst. 19 mūzikas namā «Daile», Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 31. Ielūgumu iespējams iegūt, piesakoties konkursa mājaslapā.

Finālisti stāstīs ne tikai par savu pētījumu tematiem, bet arī par studiju procesu augstskolā un par to, kāpēc viņu izvēlētā studiju programma ir visinteresantākā. Būs iespēja dzirdēt stāstus par sapņiem kultūrā, IT jomas un jurisprudences sasaisti, kā arī tēmām, kas saistītas ar skolēnu saskarsmi, atmiņu un tās darbību, domu lasīšanu un to, ko korpusa lingvistika spēj pastāstīt par valodu un mums pašiem.

Fināla sacensības vērtēs RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna, SIA «ABB» Zemsprieguma komponentu nodaļas eksperts Arno Grants, AS «Exigen Services Latvia»valdes priekšsēdētāja vietnieks Uldis Smilts, bijušais Latvijas Studentu apvienības prezidents Mikus Dubickis un Latvijas Jauno zinātnieku apvienības pārstāve Gita Šakale.

«Kopš uzņēmuma izveides atbalstām kvalitatīvas izglītības apguvi. Atbalsta sniegšana topošajiem speciālistiem un profesionāļiem ir daļa nošīs apņemšanās. Šādi mēs palīdzam viņiem parādīt studiju procesā gūtās zināšanas un izpratni plašākai auditorijai. Tādējādi paaugstinām arī viņu iespējas sniegt savu ieguldījumu zinātniskajā darbībā un kļūt konkurētspējīgiem darba tirgū,» atzīst SIA «ABB» valdes priekšsēdētājs Bo Henriksons.

«Manā vērtību un notikumu sistēmā šis konkurss jau ir iesakņojies kā vērtīgs pasākums, kurā jauno zinātnieku veikums tiek «celts saulītē» aplūkošanai un apbrīnošanai. Ticu, ka beidzoties šā gada konkursam, līdzīgi kā olimpisko spēļu noslēgumu ceremonijās, varēsim teikt, ka aizvadītais «ResearchSlam» ir bijis līdz šim labākais tā vēsturē,» atzīst AS «Exigen Services Latvia» valdes priekšsēdētāja vietnieks U. Smilts, kurš jau trešo gadu piedalās konkursa žūrijā.

Līdz 16. maijam ikviens ir aicināts piedalīties elektroniskajā balsojumā, nosakot, kurš no konkursa dalībniekiem saņems skatītāju simpātiju balvu, ko nodrošina AS «Latvenergo». Vairāk informācijas par «ResearchSlam» un tā dalībniekiem konkursa mājaslapā un Facebook profilā.

Konkursa ģenerālsponsori: elektroenerģētikas un automātikas tehnoloģiju uzņēmums «ABB», informācijas tehnoloģiju uzņēmums «Exigen Services Latvia» un programmatūras izstrādes, projektu vadības un konsultāciju uzņēmums «FMS».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. maijs, 2014 plkst. 14:46

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi