RTU aicina uz studentu darbu izstādi «Ķīpsalas dizaina kods 2014»

26. jūnijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina dizaina interesentus, topošos studentus un nozares uzņēmumu vadītājus uz gadskārtējo studentu diplomdarbu izstādi «Ķīpsalas dizaina kods 2014». Tajā būs skatāmi  vairāk nekā 40 RTU topošo dizaineru darbi – mēbeles, interjera aksesuāri, kā arī vairākas apģērbu kolekcijas no studentu modes skates «Ķīpsalas pavasaris 2014».

Izstāde būs apskatāma no 1. līdz 7.jūlijam no plkst. 10 līdz 21 T/C «Rīga Plaza» centrālajā ejā, atklāšana1. jūlijā plkst. 11. Savukārt no 9. jūlija līdz 31. augustam no plkst. 10 līdz 19 – RTU Dizaina centra ātrijā, Rīgā, Āzenes ielā 18. Ieeja – bez maksas.

«Šā gada izstādes moto «Nospiedumu daudz – kods viens»apvieno ideju par bakalaura studentu diplomdarbu dažādību un vienoto pieeju to izstrādē. Jo jebkurai lietai ir dizains, kuru radījis dizaineris, tajā atstājot daļu savas būtības, sava nospieduma, bet tajā pašā laikā darbi veido vienotu kodu, kas ietver funkcionalitāti, estētiku, novitāti, ergonomiku un rūpīgu darba tapšanas procesa plānošanu,» saka izstādes organizatore, RTU Dizaina tehnoloģiju institūta pasniedzēja Ilze Gudro.

Izstādes objektus iespējams vērtēt un apspriest speciāli izveidotā lapā tiešsaistes sociālā tīmekļa vietnē «Facebook». Interesenti tur varēs sazināties ar autoriem un apspriest eksponātu iegādes iespējas.

Izstādiveidojuši RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta (MLĶF DTI) profesionālo bakalaura studiju programmu «Materiālu tehnoloģija un dizains» un «Apģērbu un tekstila tehnoloģija» 4. kursa studenti sadarbībā ar maģistrantūras 1. kursa studentiem.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. jūnijs, 2014 plkst. 12:12

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi