RTU aicina uzzināt par Latvijas-Norvēģijas MBA programmu «Inovācijas un uzņēmējdarbība»

4. augusts, 2015
.
.
.

Ceturtdien, 13. augustā, plkst. 18 Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), Rīgā, Kaļķu ielā 1, 403. kabinetā notiks Atvērto durvju diena, kurā interesenti varēs uzzināt par Latvijas-Norvēģijas maģistra profesionālo studiju programmu (Master of Business Administration – MBA), ko īsteno RTU Inženierekonomikas un vadības fakultāte (IEVF) sadarbībā ar Buskerudas un Vestfoldas Universitātes koledžu.

Studiju programmu, kas darbojas jau 10 gadus, prezentēs tās izveidotājs, viesprofesors no Norvēģijas Šells Gunārs Hofs (Kjell Gunnar Hoff).

Šīs studiju programmas studenti un absolventi veiksmīgi attīsta savas biznesa idejas. Inovatīvo graudaugu pārslu biznesu ar atraktīvo zīmolu «Milzu!» izveidojis un vada programmas students Enno Ence. Iedvesmojošo TV stāstu seriālā «Latvija var» Enno saka: «Atrodi brīvu nišu un pierādi, ka vari būt labāks par jebkuru ārvalstu konkurentu».  

Programmas absolvents Oskars Putniņš, kurš izstrādājis mobilo aplikāciju infy.me, žurnāla «Forbes» aprīļa numurā iekļauts Latvijas jauno talantu top 30. Savukārt cits programmas absolvents Roberts Brīvlauks ar izklaides produktu «Trakais rotors» jau iekarojis ārvalstu tirgus. Šobrīd Roberts Zaļo tehnoloģiju inkubatorā attīsta vēl vienu interesantu un videi draudzīgu risinājumu – jaunas paaudzes elektrodzinēju motorlaivām.

Studiju programma paredzēta cilvēkiem, kuri vēlas veidot un attīstīt savu biznesu, kā arī jau esošajiem uzņēmējiem un dažādu līmeņu menedžeriem, lai paaugstinātu savu uzņēmumu konkurētspēju, ieviešot jaunus un inovatīvus izstrādājumus vai pakalpojumus. Programmā tiek apgūtas aktuālas zināšanas, kas nepieciešamas uzņēmuma vadīšanai un attīstībai, kā arī īpašas prasmes inovāciju radīšanā un projektu vadīšanas jomā. Studenti apgūst teoriju un praktiskus piemērus finanšu vadībā, mārketingā, informācijas sistēmu vadībā un citos priekšmetos. Programmas pasniedzēji sniedz ne tikai teorētisko pamatu, bet pielietojamus un praktiskus piemērus, kuru risināšanai studentiem ir nepieciešams domāt starpdisciplināri, attīstīt spēju domāt radoši un sadarboties.

Studiju process tiek īstenots pēc moduļu principa, kas ļauj ērti savienot profesionālos izaicinājumu ar studijām. Papildus izdevīgajiem studēšanas nosacījumiem ir pieejami valsts garantētie studiju kredīti. Zināšanu apguvi nodrošina augsti kvalificēti mācībspēki ar praktisku pieredzi biznesā.

Studiju kvalitāti apliecina gan RTU izsniegts MBA diploms, gan starptautiskās sadarbības partneru izsniegts sertifikāts.

Šobrīd programmu absolvējuši vairāk nekā 250 cilvēku. Viņi ieņem vadošus amatus Latvijas un starptautiskajos uzņēmumos, ir izveidojuši un veiksmīgi attīsta paši savas kompānijas. Mūsu programmas absolventu un pasniedzēju viedokļi pieejami programmas Youtube kanālā.

Mēs mācāmies sadarboties, meklēt atrisinājumus, domāt radoši un mūsdienīgi. Šī studiju gada jaunums ir iespēja programmas studentiem izmantot RTU Dizaina fabrikas pakalpojumus, kas nodrošina projektēšanas un prototipēšanas iespējas.

Pieteikties studijām iespējams līdz augusta beigām, aizpildot pieteikuma anketu. Galvenās prasības studiju sākšanai ir augstākā izglītība, vismaz 2 — 3 gadu darba pieredze un angļu valodas zināšanas.

Vairāk informācijas pieejama studiju programmas mājaslapā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. augusts, 2015 plkst. 9:37

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi