RTU atkārtoti piešķirta diploma pielikuma Atzinības zīme

4. jūnijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir saņēmusi Eiropas Komisijas (EK) diploma pielikuma Atzinības zīmi, ko 3. jūnijā svinīgā apbalvošanas ceremonijā Banku Augstskolas telpās saņēma no Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA). Atzinības zīmi saņēma vēl četras Latvijas augstākās izglītības iestādes.

Diploma pielikuma Atzinības zīme ir apliecinājums tam, ka RTU izcilā kvalitātē izpilda diploma pielikumu izsniegšanas nosacījumus saskaņā ar Eiropas vienotās augstākās izglītības telpas veidošanas procesa (t. i., Boloņas procesa) vadlīnijām.

Diploma pielikuma mērķis nacionālajā un starptautiskajā mērogā ir atvieglot un uzlabot studiju un profesionālajiem mērķiem nepieciešamo akadēmisko rezultātu izvērtēšanu un atzīšanu, kas savukārt atvieglo un uzlabo absolventu mobilitāti gan valsts iekšienē, gan ārzemēs. Eiropas vienoto diploma pielikumu kopā ar diplomu visi RTU absolventi studiju noslēgumā saņem jau kopš 2004. gada.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārais sekretārs Andis Geižāns, VIAA direktore Dita Traidās, Atzinības zīmes ieguvušo augstskolu pārstāvji un Boloņas ekspertes Baiba Ramiņa un Sandra Kraže. RTU pārstāvēja mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis un Starptautiskās sadarbības departamenta Starptautiskās mobilitātes nodaļas vadītāja Jolanta Jurēvica.

Starptautiskās sadarbības departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. jūnijs, 2014 plkst. 14:32

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi