RTU atklāj studentu radošo laboratoriju

4. novembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ar AS «Latvenergo» finansiālu atbalstu ir izveidojusi radošo laboratoriju, kurā studenti var nodarboties ar elektroiekārtu prototipēšanu un savu inženiertehnisko ideju realizēšanu. Laboratorijas atklāšana notika pirmdien, 9. novembrī, RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē (EEF), Ķīpsalā. 

Radošā laboratorija izveidota, lai sekmētu studentu, vidusskolēnu un citu interesentu praktiskās iemaņas elektroiekārtu prototipēšanā. Laboratorija nav piesaistīta nevienai konkrētai studiju programmai. Ikviens, kurš vēlas, var laboratorijā realizēt savas tehniskās idejas, vai tās būtu nepieciešamas vidusskolēniem zinātniskās pētniecības darbiem, vai studentiem bakalaura un maģistra darbu izstrādei, vai vienkārši interesentiem, kuri vēlas iemēģināt roku elektroiekārtu izveidē.

«Ļoti ceru, ka radošā laboratorija kļūs par vietu, kur mūsu jau esošie un vēl topošie studenti realizēs savas vispārdrošākās inženiertehniskās idejas un iepazīs inženiera darba praktisko pusi, veidojot paši savu produktu prototipus. Liels prieks, ka «Latvenergo» kādarba devējs iesaistās jauno inženieru izglītošanā, sākot no augstskolas sola un pat agrāk – skolas laikā,» saka EEF dekāns profesorsOskars Krievs, kuram pieder ideja par studentu laboratorijas izveidi.

Ar«Latvenergo» atbalstu laboratorijā ir iekārtotas 12 darba vietas, kas nokomplektētas ar dažādiem mehāniskās apstrādes instrumentiem, mēraparātiem, testēšanas iekārtām. Uzlabota arī darba vide, ierīkojot dūmu nosūcēju pie katras darba vietas, kur norisināsies lodēšana.

AS«Latvenergo», kas ir vēsturiski viens no nozīmīgākajiem uzņēmumiem valstī, vairākus gadus ir arī iekārotākais darba devējs Latvijā, un ik gadu pie mums darbu sāk vairāk nekā simts jaunu darbinieku. Jauno inženieru intereses bieži ir saistītas ar iespējām izmantot jaunās tehnoloģijas, un «Latvenergo» kā uzņēmums, kura izaugsme balstīta uz inovācijām, šādas iespējas piedāvā. Tādēļ svarīgi, lai RTU ar mūsu atbalstu nākamajiem inženieriem tiktu radītas visas iespējas darboties šādā radošā laboratorijā, tā apgūstot pašu vērtīgāko – praktiskās iemaņas,» saka AS «Latvenergo» valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs.

Laboratorijasapmeklētājiem, meklējot inženiertehniskos risinājumus savām idejām, būsiespējams saņemt arī speciālista padomu, ko nodrošinās RTU darbinieki un studenti. Laboratorija apmeklētājiem būs atvērta darba dienās no plkst. 10 līdz 16.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. novembris, 2015 plkst. 12:13

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi