RTU atklās E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultāti

26. augusts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina uz E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultātes (ETHZF) svinīgo atklāšanu, kas notiks ceturtdien, 3. septembrī, plkst. 18 (ierašanās no plkst. 17.30) Kronvalda bulvārī 1, Lielajā zālē. Jaunā fakultāte ir unikāla – līdz šim vēl nebijis veiksmīgs inženierzinātņu un humanitāro zinātņu mijiedarbības piemērs Baltijas valstīs.

Fakultāte dibināta, apvienojot trīs RTU struktūrvienības – Lietišķās valodniecības institūtu, Humanitāro institūtu un Tālmācības studiju centru. ETHZF piedāvā iegūt augstāko izglītību tehniskajiem tulkotājiem visās RTU pārstāvētajās inženierzinātņu un sociālo zinātņu jomās, kā arī sagatavo augstākās kvalifikācijas speciālistus e-studiju tehnoloģiju ieviešanai uzņēmumos un mūžizglītības sistēmā.

«Tādas fakultātes, kas studentiem piedāvā gan e-studiju, gan tehniskās tulkošanas studiju programmas, gan tālmācības studijas un veic starpdisciplinārus pētījumus, ir retums. Būt pirmajiem Baltijā ir liels gods un izaicinājums. Liels gods, jo, pateicoties spējai uzdrīkstēties, Baltijā esam vienīgā šāda veida fakultāte un ar savu līdzšinējo darbību esam pierādījuši, ka visi kopā varam radīt ko nebijušu, inovatīvu un pastāvēt spējīgu. Savukārt izaicinājums – jo iesāktais gaida turpinājumu un jaunus sasniegumus,» saka ETHZF dekāne asociētā profesore Marina Platonova.

ETHZF tiek veikts pētniecības darbs šādās jomās: tehniskā tulkošana un terminoloģija, sastatāmā valodniecība, zinātnē lietojamā angļu valoda, jaunās tehnoloģijas svešvalodu apmācībā, e-studiju tehnoloģijas, pedagoģija, psiholoģija, politoloģija, socioloģija, komunikācijas zinātne un filozofija.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, ETHZF dekāne Marina Platonova, kā arī fakultātes akadēmiskais personāls un citas RTU amatpersonas. Muzikāli pasākumu papildinās Latvijas Nacionālās operas soliste Baiba Berķe un pianists Jānis Irbe.

RTU ir deviņas fakultātes, kurās var apgūt 134 studiju programmas. RTU ir mūsdienīga, starptautiski pazīstama un prestiža vienīgā daudznozaru tehniskā universitāte Latvijā. RTU mērķtiecīgi attīstās, lai kļūtu par trešās paaudzes universitāti, kas nodrošina ne tikai augstas kvalitātes izglītību, bet arī izcilu pētniecību un inovāciju un tehnoloģiju pārnesi, tādējādi zinātnes sasniegumus iedzīvinot praksē.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. augusts, 2015 plkst. 12:53

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi