RTU atklāta Starptautiskā nedēļa

27. maijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) pirmdien, 26. maijā, tika atklāta jau trešā gadskārtējā Starptautiskā nedēļa, kurā visas nedēļas garumā līdz pat 30. maijam notiks dažādi pasākumi ar mērķi aktualizēt jautājumus par studiju internacionalizāciju un viesprofesoru piesaisti.

Šogad Starptautiskajā nedēļā piedalās 35 dalībnieki no 12 valstīm, pārstāvot esošās un potenciālās «Erasmus» sadarbības augstskolas. Atklāšanas pasākumā satikās augstākās izglītības iestāžu pārstāvji no Čehijas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Itālijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovēnijas, Spānijas un Turcijas.

RTU ir vienīgā augstākās izglītības iestāde Latvijā, kas organizē šāda veida pasākumus. RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis, atklājot Starptautisko nedēļu un tās dalībniekus iepazīstinot ar Latviju, Rīgu un RTU, izteica pārliecību par pasākuma nozīmību globālā mērogā, jo katru gadu RTU slēdz jaunus starptautiskās sadarbības līgumus, ko veiksmīgi izmanto studenti, mācībspēki un darbinieki. Šāda nedēļa ir svarīga arī esošo partnerību stiprināšanai, lai dalībvalstis gūtu dziļāku izpratni par citu valstu studiju un zinātnisko procesu, nozares specifiku un smeltos ierosmi jaunām sadarbības formām, kā arī pilnveidotu esošās.

Starptautiskajā nedēļā RTU notiks dažādas tematiskas lekcijas, prezentācijas un diskusijas, paredzētas arī dalībnieku individuālas vizītes uz RTU fakultātēm un administrācijas struktūrvienībām, lai tiktos ar savu jomu kolēģiem un apspriestu konkrētākus sadarbības jautājumus, kā arī plānotu nākotnes uzdevumus. Programmā iekļauti arī kultūras pasākumi, lai dalībnieki varētu pilnvērtīgāk saprast latviešu mentalitāti un domāšanu.

Šogad pasākums ir īpaši zīmīgs, jo 2014.–2015. gadā darbu sāk jaunā Eiropas Komisijas programma «Erasmus+». Tā aizstāj vairākas esošās Eiropas Savienības (ES) programmas, aptverot visas izglītības jomas: mūžizglītības programmu — «Erasmus» (augstākā izglītība), «Leonardo da Vinci» (arodizglītība), «Comenius» (skolas izglītība), «Grundtvig» (pieaugušo izglītība), «Jaunatne darbībā» un piecas starptautiskās programmas («Erasmus Mundus», «Tempus», «Alfa», «Edulink» un programmu sadarbībai ar rūpnieciski attīstītajām valstīm). Pirmo reizi «Erasmus+» piedāvās ES atbalstu sportā, jo īpaši tautas sporta jomā.

Starptautisko nedēļu organizē RTU Starptautiskās sadarbības departaments, tā pildot Latvijas valdības uzstādījumu par augstākās izglītības internacionalizāciju un viesprofesoru piesaisti, kā arī veicinot projekta «Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014» popularitāti.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. maijs, 2014 plkst. 9:57

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi