RTU Atvērtajās durvīs liela interese par inženierzinātņu studijām

20. oktobris, 2015
.
.
.

Labāk par studiju iespējām interesēties jau agrāk — rudenī, nekā atlikt uz pēdējo brīdi pavasarī — ar šādu motivāciju sestdien, 17. oktobrī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Atvērto durvju dienā bija ieradušies aptuveni 700 jauniešu, kas interesējās par RTU piedāvātajām inženierzinātņu un augsto tehnoloģiju studiju programmām. Vidusskolēnu interese par studiju iespējām RTU palielinās — to apliecina pēdējos gados arvien pieaugošais Atvērto durvju apmeklētāju skaits. Fotogalerija


«Inženieri ir darba tirgū pieprasīta profesija,» saka Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas skolniece Zane, kura plāno studēt inženierekonomiku, savukārt viņas skolas biedrene Annija par savu nākotnes profesiju izvēlējusies arhitektūru, tāpēc abas ieradušās Atvērto durvju dienā, lai izzinātu studiju iespējas RTU. Meitenēm eksaktās zinātnes padodoties, tāpēc abas nesatrauktos arī tad, ja obligātais centralizētais eksāmens būtu jāliek fizikā vai ķīmijā.

Centralizētie eksāmeni ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc RTU Atvērto durvju dienu rīko ne  tikai pavasarī, bet arī rudenī. Tieši tad 12. klases skolēni izvēlas centralizētos eksāmenus, un augstskolas laikus sniegtā informācija par studiju iespējām viņiem var palīdzēt saprast, kādi eksāmeni nepieciešami, lai studētu izvēlētajā programmā.

Uz Atvērto durvju pasākumu topošie studenti ierodas arī kopā ar vecākiem, īpaši, ja iecerētā profesija tiek mantota no paaudzes paaudzē. Tētis Artis stāsta, ka dēls iecerējis RTU studēt būvniecību, kas viņu ģimenei esot tradicionāla profesija. «Būvnieka darbs ir izdevīgs no praktiskā viedokļa — lai spētu sevi nodrošināt, jo ceļi vienmēr būs jābūvē,» saka Artis. Atvērto durvju dienu viņi ar dēlu izmanto kā iespēju, lai uzzinātu, kā sagatavoties studijām RTU un kādiem priekšmetiem mācībās jāpievērš pastiprināta uzmanība.

Pilnīgāku priekšstatu par RTU studiju vidi — auditorijām, laboratorijām, praktiskajiem darbiem tajās — Atvērto durvju dienas dalībnieki varēja gūt, piedaloties ekskursijās izvēlētajās fakultātēs. Piemēram, Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē (ETF) jauniešiem bija iespēja iemēģināt roku slēguma izveidē, lai eksperimenta rezultātā spoži iedegtos gaismas diode. Savukārt Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē apmeklētāji varēja aplūkot nesen uzstādīto līdzstrāvas robotu, kas tiek izmantots pētījumos, lai dzīvē ieviestu industrijai izdevīgu elektroapgādes sistēmu, kas optimizē elektroapgādi uzņēmumos.

Savukārt topošajiem studentiem, kuri plāno studijas Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē vai Dizaina tehnoloģiju institūtā,  bija iespēja apskatīties, kā notiek sagatavošanas kursi zīmēšanā un kādi uzdevumi gaidāmi zīmēšanas iestājeksāmenā. Bet tiem, kas vēl šaubās par savu karjeras izvēli, bija iespēja saņemt karjeras konsultāciju un noskatīties RTU Karjeras centra veidoto filmu «Zaļais pipars».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. oktobris, 2015 plkst. 13:13

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi