RTU Atvērto durvju dienā piedāvās informāciju par inženierzinātņu studijām

3. aprīlis, 2014
.
.
.

Topošie studenti, kuriem interesē inženierzinātnes, detalizētu informāciju par studijām Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) varēs iegūt RTU Atvērto durvju dienā, kas notiks sestdien, 12. aprīlī, no plkst. 10 līdz 14 RTU Dizaina centrā, Rīgā, Āzenes ielā 18. Izmantojot RTU izveidoto e-mācību kanālu internetā, 12. klases skolēni jau tagad var gatavoties centralizētajiem eksāmeniem.

RTU Atvērto durvju dienā interesenti varēs uzzināt par RTU piedāvātajām studiju programmām un studiju norisi. RTU studenti un mācībspēki dalīsies pieredzē un pastāstīs par studiju kredītiem un stipendijām, par sporta un kultūras aktivitātēm, studentu ikdienu un sadzīvi dienesta viesnīcā.

«Atvērto durvju diena ir lielisks veids, kā klātienē apskatīt un tuvāk iepazīt RTU fakultātes un izvēlēties kādu no daudzajām darba devēju pieprasītajām studiju programmām, ko var apgūt RTU. Šogad uzņemšanai bakalaura un koledžas līmeņa studijās RTU ir atvēlētas 2150 budžeta vietas, un tas ir vairāk nekā jebkurai citai Latvijas augstskolai,» saka RTU Studiju departamenta direktore Ilze Birzniece.

Atvērto durvju dienā katra no astoņām RTU fakultātēm savu studiju programmu klāstu prezentēs atsevišķā informācijas stendā, kur sniegs arī individuālas konsultācijas. Interesenti varēs iepazīties arī ar studiju iespējām Lietišķās valodniecības institūtā un Rīgas Biznesa skolā, savukārt par studijām doktorantūrā informēs RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna.

RTU Uzņemšanas komisijas un Studiju departamenta pārstāvji klātesošos iepazīstinās ar RTU piedāvātajiem sagatavošanās kursiem, uzņemšanas noteikumiem un dokumentu iesniegšanas procesu. Apmeklētāji varēs arī pārliecināties, ka tehniskie prāti ir pieprasīti darba tirgū. To apliecinās RTU absolventi, stāstot par savu darbu un karjeras iespējam, kas paveras pēc RTU absolvēšanas.

Studēt  iespējams arī kādā no RTU filiālēm Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī vai Cēsīs. Lielā informācijas diena 12. aprīlī plkst. 12 notiks arī RTU Liepājas filiālē.

Šajā pavasarī RTU, sekojot aktuālajām tendencēm tiešsaistes izglītībā, vidusskolēniem ir sagatavojusi arī īpašu e-mācību kanālu youtube.com vietnē. Tas paredzēts, lai skolēniem atvieglotu sagatavošanos inženierzinātņu studijām un centralizētajiem eksāmeniem. Patlaban kanālā ir pieejami mācību video matemātikā, un jau norisinās darbs pie materiālu sagatavošanas arī ķīmijā un fizikā.

Pasākuma norises vietas karte

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. aprīlis, 2014 plkst. 15:35

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi