RTU Atvērto durvju dienā piedāvās informāciju par inženierzinātņu studijām

9. aprīlis, 2014
.
.
.

Sestdien, 12. aprīlī, no plkst. 10 līdz 14 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dizaina centrā, Rīgā, Āzenes ielā 18, notiks RTU Atvērto durvju diena. Tajā būs iespēja ne tikai iegūt informāciju par inženierzinātņu studijām RTU, bet arī nobaudīt vēlās brokastis studentu viesnīcā un iepazīties ar RTU kultūras un sporta dzīves piedāvājumu.

Informāciju par studiju programmām un individuālas konsultācijas interesentiem sniegs visas astoņas RTU fakultātes, kā arī Lietišķās valodniecības institūts un Rīgas Biznesa skola. Šogad uzņemšanai bakalaura un koledžas līmeņa studijās RTU ir atvēlētas vairāk nekā 2000 budžeta vietas, un tas ir vairāk nekā jebkurai citai Latvijas augstskolai.

Pamatstudijās nākamais studiju gads RTU sola dažādus jaunumus. Viens no tiem – septembrī iecerēts kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) sākt kopēju studiju programmu «Medicīnas inženierija un fizika». Jaunā programma ļaus studentiem izmantot vismodernākos studiju līdzekļus, kas ir abu universitāšu rīcībā, kā arī tiks piesaistīti RTU un RSU spēcīgākie mācībspēki.  

Atvērto durvju dienā varēs uzzināt arī par uzņemšanas noteikumiem, dokumentu iesniegšanu un gatavošanos centralizētajiem eksāmeniem. Apmeklētāji varēs arī pārliecināties, ka tehniskie prāti ir pieprasīti darba tirgū. To apliecinās RTU absolventi, stāstot par savu darbu un karjeras iespējām, kas paveras pēc RTU absolvēšanas. Savukārt tos, kuriem interesē zinātne, RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna informēs par doktorantūras studijām RTU.

Durvis apmeklētājiem sestdien atvērs arī vairākas RTU fakultātes, Studentu parlamenta birojs un studentu viesnīca Ķīpsalā. Būs iespējams apskatīt arī jaunuzcelto RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes ēku, kas durvis studentiem vērs septembrī un kur tiks nodrošināta ērta un moderna studiju vide.

Pasākuma laikā paredzēti arī testa braucieni ar elektromobili, iepazīšanās ar sportošanas iespējām Ķīpsalas peldbaseinā, rīta rosme kopā ar RTU Sporta klubu un pikniks kopā ar bāru «Ezītis miglā». Detalizētu Atvērto durvju dienas programmu skatiet šeit.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. aprīlis, 2014 plkst. 14:23

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi