RTU Atvērto durvju diena pulcē 500 apmeklētājus

13. aprīlis, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Atvērto durvju dienu šogad apmeklējuši 500 skolēni un viņu vecāki no visas Latvijas. RTU apmeklētājiem bija sarūpējusi krāšņu programmu – bija iespēja satikt studentus, mācībspēkus un absolventus, kuri pastāstīja par studijām un karjeras iespējām, apskatīt RTU studentu pilsētiņu, vērot RTU karsējkomandas šovu, kā arī piedalīties RTU studentu dienesta viesnīcu atklāšanas pasākumā.

 Skatīt galeriju   

add_11apr2015_0114.jpgRTU Atvērto durvju diena notika sestdien, 11. aprīlī, RTU Dizaina centrā, kur interesentiem tika sniegta informācija par studiju programmām, kā arī vairākās RTU fakultātēs, kur ikviens varēja aplūkot laboratorijas un to aprīkojumu.

Apmeklētāji izmantoja iespēju aprunāties ar studentiem, absolventiem un mācībspēkiem. Visvairāk viņus interesēja uzņemšanas noteikumi, dokumentu iesniegšanas kārtība, kā arī centralizētie eksāmeni, kuri nepieciešami, lai iestātos RTU. Lielu studēt gribētāju atsaucību guva fakultāšu informatīvās lekcijas, kā arī iespēja nokārtot fizikas eksāmena testa versiju. Daudzi apmeklēja arī RTU Karjeras centru, kur vēlējās vairāk uzzināt par karjeras iespējām pēc absolvēšanas, un devās ekskursijā pa studentu pilsētiņu, kā arī Ķīpsalas peldbaseina kompleksu.

RTU Atvērto durvju dienas laikā interesenti varēja piedalīties arī RTU renovēto dienesta viesnīcu atklāšanas pasākumā, pēcāk apskatīt dienesta viesnīcu iekštelpas un baudīt studentu dienišķo maltīti. Atklājot ēkas, RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis atzina, ka renovētās dienesta viesnīcas ir izcila vieta, kur studentiem pavadīt studiju laiku. Savukārt Studentu viesnīcu nodaļas vadītāja Iveta Sveržicka pateicās visiem, kuri iesaistījušies dienesta viesnīcu renovācijas procesā.

Daļai interesentu RTU Atvērto durvju diena nebija pirmais pasākums, kuru viņi apmeklēja, lai uzzinātu vairāk par studiju iespējām RTU. Piemēram, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas 12. klases skolnieks Raivo Šalkovskis iepriekš piedalījies arī RTU projektā «Seko studentam», kā arī apmeklējis RTU sagatavošanas kursus fizikā. Raivo ir jau izlēmis, ka studēs RTU, taču Atvērto durvju dienu apmeklē, lai uzzinātu vairāk par katru no fakultātēm un tur piedāvātajām studiju programmām, jo studiju virziens vēl ir neskaidrs. «Zinu, ka vēlos savu nākotni saistīt ar fiziku, taču vēl šaubos kurā no fakultātēm studēt – Transporta un mašīnzinību fakultātē vai Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē,» pauž Raivo.

Savukārt Anastasija Novotočinova no Rīgas Valsts Tehnikuma pirmos iespaidus par RTU guvusi izglītības izstādē «Skola 2015» un uz Atvērto durvju dienu ieradusies jau ar konkrētiem jautājumiem. «Gribēju uzzināt vairāk par iestājeksāmeniem, kā arī iepazīties ar studiju vidi,» saka Anastasija. Viņa stāsta, ka daudzi viņas skolas absolventi izvēlas tieši RTU, jo tas ir loģisks mācību turpinājums. Patlaban viņa apgūst uzņēmējdarbību un vēlas turpināt studijas šajā jomā Ekonomikas un vadības fakultātē.

RTU Atvērto durvju dienā bija sagādājusi arī dažādas radošas aktivitātes. Apmeklētāji varēja darboties RTU Bērnu un jauniešu universitātes tehniskās jaunrades darbnīcās, vērot dažādus eksperimentus, apmeklēt Omes tehnikas stūrīti, kā arī Dizaina fabriku, kur iespējams darbībā aplūkot 3D printerus. Prātu un garu veldzēt varēja arī, klausoties dīdžeja Emil Deo meistarībā un raugoties RTU karsējkomandas šovā. Piedevām ikviens varēja izmēģināt laimi RTU Studentu parlamenta rīkotajā loterijā.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments saka lielu paldies RTU akadēmiskajam personālam un studentiem par piedalīšanos pasākuma veidošanā.

Fotogalerija

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. aprīlis, 2015 plkst. 13:54

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi