RTU Atvērto durvju diena pulcē 700 apmeklētāju

11. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Atvērto durvju dienu šogad apmeklējuši 700 skolēnu un viņu vecāku no visas Latvijas. RTU apmeklētājiem bija sarūpējusi krāšņu programmu – bija iespēja satikt studentus, mācībspēkus un absolventus, kuri pastāstīja par studijām un karjeras iespējām, kā arī apskatīt RTU studentu pilsētiņu.

Pasākuma fotogalerija

RTU Atvērto durvju diena notika sestdien, 9. aprīlī, RTU Dizaina centrā, kur interesentiem tika sniegta informācija par studiju programmām, kā arī vairākās RTU fakultātēs, kur ikviens varēja aplūkot laboratorijas un to aprīkojumu.

Apmeklētāji izmantoja iespēju aprunāties ar studentiem, absolventiem un mācībspēkiem. Visvairāk viņus interesēja uzņemšanas noteikumi, dokumentu iesniegšanas kārtība, kā arī centralizētie eksāmeni, kuri nepieciešami, lai iestātos RTU. Pirmo reizi interesentiem bija iespēja informatīvā stendā uzzināt arī par RTU Sporta kluba sniegtajām iespējām. Lielu studēt gribētāju atsaucību guva arī fakultāšu informatīvās lekcijas, kā arī iespēja paklausīties fakultāšu absolventu veiksmes stāstus.

Daudzi apmeklēja arī RTU Karjeras centra piedāvātās konsultācijas, kā arī noskatījās iedvesmojošu īsfilmu par karjeras izvēli «Zaļais pipars», kā arī devās ekskursijā pa studentu pilsētiņu, kā arī Ķīpsalas peldbaseina kompleksu.

Valters Naglis no Dobeles Valsts ģimnāzijas plāno studēt RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātē. «Mani saista šī joma – nevis automašīnas un to pārbūve, bet tieši aparātu būvniecība, ko, cik zinu, piedāvā RTU. Atšķirības starp konkrētām studiju programmām gan vēl neesmu izpētījis, tāpēc arī esmu šeit – lai saprastu, tieši kura no studiju programmām ir man piemērotākā,» stāsta Valters.

Savukārt Veronika Rakova no Baložu vidusskolas stāsta, ka viņa plāno studēt tehnisko tulkošanu E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultātē. «Man padodas valodas, tāpēc gribu strādāt par tulku. Esmu izpētījusi arī citu augstskolu piedāvājumu, bet citur pārsvarā tiek piedāvātas filoloģijas studijas, kas ir vairāk teorētiskas. Es gribu gūt praktiskas zināšanas un iemaņas, kas būs noderīgas tulka darbā,» norāda Veronika.

RTU Atvērto durvju dienā bija sagādājusi arī dažādas radošas aktivitātes. Apmeklētāji varēja darboties RTU Bērnu un jauniešu universitātes tehniskās jaunrades darbnīcā. Prātu un garu veldzēt varēja arī, klausoties dīdžeja Dj Paul O'Kenn meistarībā un raugoties RTU Karsējkomandas šovā.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments saka lielu paldies RTU akadēmiskajam personālam un studentiem par piedalīšanos pasākuma veidošanā.

RTU studiju prorektora Ulda Sukovska un RTU Uzņemšanas komisijas vadītāja vietnieces Inesas Pavlovas prezentācija

RTU Sagatavošanas kursu nodaļas vadītājas Loretas Juškaites prezentācija

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. aprīlis, 2016 plkst. 11:56

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi