RTU Atvērto durvju dienu apmeklē vairāk nekā 500 skolēnu

26. oktobris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Atvērto durvju dienu apmeklējuši vairāk nekā 500 skolēnu no visas Latvijas. Interese par pasākumu rudenī ir pieaugusi. Šogad interesentu pulkam pievienojušies arī sākumskolas un pamatskolas audzēkņi un viņu vecāki, lai sīkāk uzzinātu par RTU Bērnu un jauniešu universitāti, kā arī RTU inženierzinātņu vidusskolu.

 

Durvis uz inženierzinātnēm RTU vēra sestdien, 26. oktobrī, dodot skolēniem iespēju tikties ar mācībspēkiem un studentiem, lai uzzinātu vairāk par studijām un studentu dzīvi, kā arī universitātes piedāvātajām ārpusstudiju aktivitātēm.

Skolēnus visvairāk interesēja informācija par iestāšanās prasībām RTU studiju programmās, studiju vidi un karjeras iespējām. Viņi atzina, ka Atvērto durvju diena ļāvusi rūpīgāk iepazīties ar studiju programmām un pārdomāt savu izvēli, kā arī palīdzēs izvēlēties centralizētos eksāmenus.

«Prieks, ka atnācu uz RTU Atvērto durvju dienu. Uzzināju visu gan par uzņemšanas noteikumiem, dokumentu iesniegšanu, gan būtiskāko par fizikas centralizētā eksāmena kārtošanu. Izrunājos arī ar RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes pārstāvjiem par studiju procesu. Lieliski un pārdomāti noorganizēts pasākums! Esmu pārliecināta, ka studēšu RTU,» saka Saldus 1.  vidusskolas audzēkne Ineta Irbe.

No plkst. 10 līdz 12 RTU Dizaina centrā skolēni varēja piedalīties informatīvajā seminārā par to, kā sagatavoties centralizētajam eksāmenam fizikā un izpildīt eksāmena testa versiju. RTU Karjeras centrs savukārt jauniešiem deva noderīgus padomus par atbilstošākā studiju virziena izvēli RTU, biznesa ideju īstenošanu, kā arī piedāvāja noskatīties filmu par karjeras veidošanu «Zaļais pipars 3». 

Sākumskolas un pamatskolas audzēkņiem un viņu vecākiem bija iespēja uzzināt sīkāku informāciju par RTU Bērnu un jauniešu universitātes jaunās 2014. gada sezonas nodarbībām, kā arī noskaidrot vairāk par RTU Inženierzinātņu vidusskolu, kas savu darbību sāks 2015./2016. mācību gadā, piedāvājot skolēniem padziļināti apgūt matemātiku, dabas zinību un tehniska virziena mācību priekšmetus, lai sekmīgi studētu RTU.

Pirmo reizi jauniešu rokās nonāca arī jaunais RTU pamatstudiju buklets, kurā topošie studenti var atrast detalizētu informāciju par visu deviņu RTU fakultāšu un četru filiāļu piedāvātajām pamatstudiju programmām, kā arī uzzināt citus reflektantiem nozīmīgus jautājumus par sagatavošanas kuriem, iestāšanās kārtību, stipendijām, pasākumiem un RTU ārpusstudiju aktivitātēm.

Savukārt no plkst. 12 līdz 14 topošajiem studentiem durvis plaši vēra vaļā RTU fakultātes, piedāvājot iespēju gan tikties ar fakultātes pārstāvjiem, gan doties ekskursijā pa fakultāšu telpām, gan ieskatīties laboratorijās.

Izsakām pateicību RTU akadēmiskajam personālam un studentiem par piedalīšanos pasākuma veidošanā!

RTU Komunikācijas nodaļa 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. oktobris, 2014 plkst. 0:17

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi