RTU augstu novērtēta QS EECA universitāšu reitingā

15. jūnijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir augstu novērtēta starptautiskajā «QS University Rankings» Austrumeiropas un Centrālāzijas universitāšu 2016. gada reitingā, liecina «QS Emerging Europe and Central Asia» jaunākie dati. RTU reitingā pakāpusies par vienu pozīciju un šogad ieņem 64. vietu.

Visaugstāk no Baltijas valstu augstskolām novērtēta Tartu Universitāte, kas atrodas reitinga piektajā pozīcijā, savukārt Tallinas Tehnoloģiju universitāte ierindota 30. vietā.

Baltijas valstu vidū lielākā augstskolu pārstāvniecība reitingā ir Lietuvai — reitingā iekļautas sešas Lietuvas universitātes: Viļņas Universitāte — 21. vietā, Viļņas Ģedimina Tehniskā universitāte — 43. vietā, Kauņas Universitāte — 51. vietā, Vītauta Dižā universitāte — 77. vietā, Klaipēdas Universitāte — 121.-130. vietā, bet Šauļu Universitāte un Mikolas Romeris universitāte — 151.-200. vietā.

Savukārt Latvijas Universitāte (LU) un Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) šogad reitingā kritušas par vienu pozīciju un attiecīgi LU ierindojas 47. un RSU — 111.-120. vietā.

Reitinga līdere ir Lomonosova Maskavas Valsts universitāte, kurai seko vēl divas Krievijas augstskolas  Novosibirskas Universitāte un Sanktpēterburgas Universitāte.

«QS Emerging Europe and Central Asia» (EECA) ir Eiropas un Vidusāzijas reģionālais reitings, kuru īsteno QS World University Rankings (QS). «QS EECA» reitings pirmo reizi publicēts 2014. gadā un šobrīd tajā tiek iekļautas Top 200 universitātes.

QS universitāšu reitings ir viens no pasaules ietekmīgākajiem universitāšu reitingiem, kurā ir apkopotas vairāk nekā 800 pasaules vadošās universitātes. Šāds reitings tiek veidots, lai studentiem, kuri vēlas doties studēt pasaulē atzītākajās universitātēs, būtu vieglāk izvēlēties savu augstskolu.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. jūnijs, 2016 plkst. 16:13

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi