RTU augstu novērtēta «QS Stars» universitāšu reitingā

5. janvāris, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studiju kvalitāte, absolventu nodarbinātība un internacionalizācija augstu novērtēta starptautiskajā «QS Stars» universitāšu reitingā, tā apliecinot RTU izcilo kvalitāti un starptautisko prestižu. Kopumā universitātes sniegums izvērtēts astoņās kategorijās, no kurām sešās RTU ieguvusi augstāko novērtējumu – piecas zvaigznes. 

Piecas zvaigznes RTU papildus augstākminētajām kategorijām saņēmusi arī tādās jomās kā studiju vide, inovācijas un iekļautība. Reitingā vērtēta arī universitātes pētniecība un ekspertjoma. Katra no astoņām pamatkategorijām iedalīta vairākās apakškategorijās. Piemēram, studiju kvalitātes jomā augstu novērtēta studentu apmierinātība ar universitāti kopumā, apmierinātība ar studiju darbu, kā arī turpmākās studiju iespējas.

«Šis reitinga novērtējums vēlreiz apstiprina, ka RTU ir starp labākajām tehnoloģiju universitātēm Eiropā. Augstākais piecu zvaigžņu novērtējums studiju procesā, nodarbinātībā, internacionalizācijā, telpu un iekārtu nodrošinājumā norāda, ka RTU sagatavo starptautiski konkurētspējīgus un pieprasītus speciālistus. RTU ir Latvijā lielākā universitāte studentu skaita ziņā un mūsu studiju programmas ir pieprasītas arī ārzemēs, jo ārzemju studentu skaits RTU šobrīd pārsniedz 10% no studentu kopskaita,» saka RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Nodarbinātības jomā maksimālo punktu skaitu ieguvuši aabsolventu nodarbinātības rādītāji, kā arī karjeras atbalsta serviss. Internacionalizācijas jomā RTU saņēmusi maksimālu iespējamo vērtējumu vairākās apakškategorijās, tostarp kategorijās «Starptautiskā sadarbība pētniecībā», «Starptautiskā daudzveidība» un «Ienākošo studentu proporcija».

Izvērtējot universitātes vidi, atzinību guvušas RTU sniegtās sporta iespējas, IT infrastruktūra, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām atbilstoša studiju vide un ievērojamais studentu organizāciju skaits. Inovāciju jomā RTU saņēmusi maksimālo punktu skaitu visās apakškategorijās – augstu novērtēts gan RTU reģistrēto patentu, gan nozares pētījumu, gan spin-off uzņēmumu skaits. Vērtējot RTU sniegtās sociālās iekļaušanās iespējas, atzinību izpelnījušās RTU piedāvātās stipendijas, kā arī RTU atbalsts studentiem no ģimenēm ar zemiem ienākumiem.

«QS Stars» ir reitingu sistēma, kas studentiem ļauj iegūt plašāku priekšstatu par iestādes kvalitāti, sākot ar absolventu nodarbinātību un beidzot ar sporta iespējām un sabiedrības iesaisti. Sistēma ir izstrādāta, lai atspoguļotu universitāšu misiju un sniegtu iespēju studentiem, izvēloties universitāti, iegūt informāciju, kuru parasti nesniedz tradicionālie reitingi. «QS Stars» audits, sniedzot atzinumu, izvērtē vairāk nekā 50 dažādus universitātes indikatorus.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

5. janvāris, 2016 plkst. 13:50

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi