RTU Autonomu sistēmu laboratorija saņēmusi SIA «Mikrotīkls» dāvinājumu

19. jūnijs, 2014
.
.
.

12. jūnijā Rīgas Tehniskās universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (RTU DITF) Autonomu sistēmu laboratorija saņēmusi datortīklu aprīkojuma ražotāja SIA «Mikrotīkls» dāvinājumu – vairākas augstas veiktspējas un kvalitātes sakaru iekārtas, ieskaitot militāra pielietojuma sakaru mezglus.

Šādi tiek paplašināta līdz šim veiksmīgā sadarbība starp RTU un uzņēmumu «Mikrotīkls» sakaru un datu pārraides jomā, ļaujot rast uzņēmuma produktiem jaunus pielietojumus robotikā.

Dāvinājumā saņemtos sakaru mezglus Autonomu sistēmu laboratorijas pētnieki plāno izmantot ārā pielietojamajās robotizētajās sistēmās, testu, eksperimentu un demonstrāciju nolūkos, kā arī laboratorijas testiem intensīvas komunikācijas nodrošināšanai heterogēnas un dinamiskas daudzu robotu sistēmas apstākļos.

«Šis dāvinājums ir liels ieguldījums autonomās robotizētās platformas prototipa projekta attīstībā. Līdz šim to bija iespējams vadīt tikai ar tālvadības pulti, šis dāvinājums ļaus to vadīt jau daudz efektīvāk – ar bezvadu tīkla palīdzību, kas ļaus robotam veikt sarežģītus uzdevumus un kļūt pastāvīgākam. Pilnveidotas robotizētās sistēmas nākotnē var sniegt ieguldījumu gan Latvijas tautsaimniecībā, gan militārajā jomā,» saka RTU DITF Autonomu sistēmu laboratorijas vadītājs Agris Ņikitenko.

RTU DITF Autonomu sistēmu laboratorijas pētnieki izsaka pateicību par SIA «Mikrotīkls» atbalstu.

SIA «Mikrotīkls» ir dibināts 1996. gadā un ir MikroTik RouterOS programmatūras un RouterBoard iekārtu ražotājs. Uzņēmuma mērķis ir nodrošināt plašam lietotāju lokam pieejamus, jaudīgus un ērti lietojamus datortīklu pārvaldes rīkus. Uzņēmuma klienti ir interneta pakalpojumu sniedzēji, uzņēmumi un individuāli lietotāji, kuriem jānodrošina datu plūsmu maršrutēšana, ugunsmūris, VPN un citas pārvaldes funkcijas dažādos vadu un bezvadu datortīklos.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

19. jūnijs, 2014 plkst. 0:00

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi