RTU Bērnu un jauniešu universitāte aicina pieteikties audzēkņus pavasara semestrim

15. janvāris, 2015
.
.
.

Kas diktē visu procesu norisi dabā? Kāpēc lidmašīnas lido un kuģi peld? No kā sastāv viss, ko redzam un neredzam? Kāpēc debesis ir zilas, zāle zaļa un mākoņi balti? Kas cilvēka acij kopīgs ar fotokameru? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem atbildes varēs iegūt Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Bērnu un jauniešu universitātes pavasara semestra nodarbībās. Nodarbības – bez maksas.

Tāpat kā rudens semestrī, RTU Bērnu un jauniešu universitāte uz nodarbībām aicina 1.–4. klases un 7.–9. klases skolēnus. Nodarbības notiks reizi nedēļā Ķīpsalā, RTU Dizaina centrā, Rīgā, Āzenes ielā 18.

Pavasara semestrī RTU Bērnu un jauniešu universitātes vadītājs Aleksandrs Kalinovskis kopā ar skolēniem eksperimentēs un atbildēs uz jautājumiem par dabas spēkiem, ūdens un gaisa transportu, matērijas uzbūvi, vielām un to dažādību, siltuma procesiem, gaismu, elektrību un magnētismu.

1.–4. klases skolēniem pēc izvēles tiek piedāvāti trīs nodarbību norises laiki: otrdienās no plkst. 15 līdz 16 vai no plkst 16.15 līdz 17.15 un ceturtdienās no plkst. 16 līdz 17. Pirmā nodarbība notiks 20. vai 22. janvārī (atkarībā no izvēlētās mācību dienas).

7.–9. klases skolēniem nodarbības notiks trešdienās no plkst. 16.30 līdz 18. Mācības sāksies 21. janvārī.

Nodarbībām skolēni var reģistrēties šeit. Vietu skaits ierobežots. Prioritāte ir tiem, kas reģistrējas pirmie.

RTU Bērnu un jauniešu universitāte ir izveidota, lai veicinātu bērnu un jauniešu dabisko zinātkāri, atklātu viņu talantus un iepazīstinātu ar potenciālajām nākotnes studiju un karjeras iespējām. Tā ir vieta, kur bērni un jaunieši var pavadīt brīvo laiku un iegūt atbildes uz daudzajiem «kāpēc?». Te netiek liktas atzīmes, bet katrs jautājums ir uzmanības un izpētes vērts.

Sīkāka informācija, zvanot pa tālruni 67089021 vai rakstot uz e-pastu .

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. janvāris, 2015 plkst. 10:27

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi