RTU Būvzinātnes centra vadošajam pētniekam profesoram J.R.Naudžunam piešķirts Triju zvaigžņu ordenis

5. novembris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātes profesoram un ilggadējam fakultātes dekānam, Būvzinātnes centra vadošajam pētniekam Jurim Rihardam Naudžunam Ordeņa kapituls ir piešķīris Triju zvaigžņu ordeni par nopelniem Latvijas valsts labā.

Ordeņa pasniegšanas svinīgā ceremonija notiks 18. novembrī plkst. 14.30 Melngalvju namā.

«Ziņa par Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanu man bija ļoti patīkams, emocionāli saviļņojošs pārsteigums. Izsaku visdziļāko pateicību kolēģiem, fakultātes domei, RTU Senātam, kas mani izvēlējās un izvirzīja ordeņa saņemšanai, un citiem atbalstītājiem. Ordeņa iegūšana man dos morālu spēku darboties tālāk zinātnē un pētniecībā,» saka Triju zvaigžņu ordeņa virsnieks J. Naudžuns.

J. Naudžuns ir satiksmes ceļu inženieris, ilggadējs RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes dekāns, mācībspēks un pētnieks transportbūvju jomā. Docējis tādus studiju priekšmetus kā autoceļu projektēšana, transporta sistēmas un satiksmes vadība. Veicis zinātniskos pētījumus būvzinātnē, līklīniju ceļu posmu telpiskajā un estētiskajā kvalitātē.

J. Naudžuns izstrādājis Latvijas transporta attīstības nacionālo programmu, Rīgas satiksmes vadības koncepciju, publicējis aptuveni 50 zinātniskos un mācību metodoloģiskos darbus, tostarp vairākas grāmatas, piemēram, «Autoceļu projektēšana. Trases plāns, garenprofils un zemes klātne», kā arī veicis aptuveni 900 autoceļu tiltu ekspertīzes.

J. Naudžuns bijis arī vairāku ar būvinženieriju saistītu padomju loceklis: Eiropas Būvinženieru padomē, Latvijas Būvinženieru savienības valdē, Būvniecības padomē, Autoceļu fonda konsultatīvajā padomē un Rīgas domes Satiksmes departamenta Transporta padomē.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

5. novembris, 2014 plkst. 15:25

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi