RTU Cēsu filiāle prezentē jauno studiju programmu mobilo aplikāciju izstrādē

8. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiālē ceturtdien, 7. aprīlī, prezentēta jaunā studiju programma «Datorsistēmas», kas tiks realizēta sadarbībā ar Draugiem grupu. Studiju programma sagatavos programmētājus un veidota uz esošās RTU studiju programmas «Datorsistēmas» pamata ar specializāciju mobilo aplikāciju izstrādē.

Studiju programma sniegs pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību lietišķo datorsistēmu programmatūrā, sagatavojot kvalificētus programmēšanas speciālistus praktiskam darbam ar sarežģītiem programmatūras produktiem un datortehnikas programmatūras izstrādē. Studiju procesā liela uzmanībatiks pievērsta iOS un Android mobilo aplikāciju izveidei.Studijas tiks realizētas sadarbībā ar Draugiem grupu, kas studentiem piedāvās gan prakses vietas, gan nodrošinās vieslekcijas par nozarē aktuālajiem tematiem un tendencēm mobilo aplikāciju jomā. Prakses vietasstudentiem tiks nodrošinātas arī citos nozares uzņēmumos.

Iecere realizēt jaunu studiju programmu tapusi arī sadarbībā ar Cēsu pašvaldību. Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs norāda, ka, sadarbojoties pašvaldībai, uzņēmumam un universitātei, realizēts lielisks projekts, kas ilgtermiņā sniegs pienesumu gan iesaistītajām pusēm, gan sabiedrībai kopumā – pirmkārt, konkurētspējīgu programmu studēt gribētājiem, otrkārt, kvalificētus darbiniekus uzņēmumiem un, treškārt, iedzīvotājus, kuri savu potenciālu var attīstīt pilsētā.

«Mēsesam gandarīti, ka šī unikālā un perspektīvā programma tiks realizēta tieši Cēsīs. Tā jau izsenis ir slavena radošu personību pilsēta, turklātarī Cēsu novada Ilgtspējīgas attīstības stratēģijā uzsvars tiek likts uz digitālās, informāciju un komunikācijas tehnoloģiju industrijas veicināšanu,» saka  RTU Cēsu filiāles direktors Alvis Sokolovs.

A. Sokolovsuzsver, ka mūsdienās, kad mobilo aplikāciju loma arvien pieaug, šādu programmu īstenot ir jo īpaši būtiski: «Pēc Eiropas Komisijas aplēsēm 2020. gadā 70 % cilvēku piederēs viedtālruņi. Tas nozīmē, ka arvien pieaugs pieprasījums pēc aplikācijām, kas apmierinātu patērētāju vajadzības. Jau šodien liela daļa saziņas un komunikācijas mobilajos telefonos notiek ar aplikāciju starpniecību. Atbilstoši patērētāju pieprasījumam augs arī pieprasījums pēc speciālistiem šādu aplikāciju veidošanā.»

Arī Draugiem Grupas mobilo aplikāciju izstrādes vadītājs Rihards Ščeredins norāda, ka arvien vairāk cilvēku datora vietāpriekšroku dod mobilajām iekārtām un pieprasījums nākotnē tikai palielināsies: «Latvijā tāpat, kā jebkur citur pasaulē šobrīd ir liels pieprasījums pēc programmētājiem. Pieprasīti tiek gan programmētāji, kasstrādā jau ar 10 un vairāk gadus  pārbaudītām tehnoloģijām, gan arī programmētāji, kas ir spējuši apgūt tehnoloģijas, kuras ir radušās pēdējo dažu gadu laikā.»

Vairāk par studijām Cēsu filiālē iespējams uzzināt filiāles mājaslapā.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

8. aprīlis, 2016 plkst. 11:19

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi