RTU Cēsu filiālē studenti varēs saņemt inženierzinātņu bakalauru

11. augusts, 2015
.
.
.

Rūpējoties par studiju pieejamību Vidzemes reģionā, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiāle 2015./2016. studiju gadā pirmo reizi studētgribētājiem divas reģiona attīstībai nozīmīgas studiju programmas piedāvās apgūt  Cēsīs no pirmā līdz pēdējam kursam.

Līdz šim studiju programmu «Enerģētika un elektrotehnika» un «Elektrotehnoloģiju datorvadība» pirmie kursi tika apgūti Cēsīs, savukārt pēdējie – Rīgā. Sākot no šā studiju gada, Cēsīs tiks nodrošināts viss studiju process. Pirmo gadu abas studiju programmas varēs apgūt arī nepilna laika klātienē, tā maksimāli piemērojoties studentiem, kuri darba dienās strādā, tādēļ nodarbības notiks divos darba dienu vakaros un sestdienās.

«Mēs cenšamies uzlabot studiju pieejamību plašākai sabiedrībai un ceram,ka Vidzemes reģiona iedzīvotāji arvien vairāk novērtēs iespēju iegūt pirmo vai otro augstāko izglītību RTU Cēsu filiālē, izvēloties RTU, kas jau ceturto gadu ir darba devēju ieteiktākā augstskola Latvijā,» saka Cēsu filiāles direktors Alvis Sokolovs.

Pirmo gadu studētgribētājus RTU Cēsu filiālē sagaidīs arī jauna studiju programma «Materiālu tehnoloģija un dizains» ar specializāciju koka dizainā. Līdz šim programma īstenota Rīgā, taču šogad filiāle uzņem studentus programmā arī Cēsīs, sniedzot iespēju augstāko izglītību iegūtgan tiem studēt gribētājiem, kuri Cēsu Profesionālajā vidusskolā apguvuši kādu no kokapstrādes specialitātēm, gan arī citiem interesentiem, kuri vēlas studēt Cēsīs.

Reflektanti vēl var pretendēt uz 2015./2016. studiju gadā paredzētajām brīvajām budžeta vietām gan studiju programmās «Enerģētika un elektrotehnika» un «Elektrotehnoloģiju datorvadība», gan programmā «Materiālu tehnoloģija un dizains», kā arī programmā «Vides zinātne». Tiek piedāvātas arī studijas par maksu. Studijas notiek mazās grupās, tāpēc iespējama ciešāka sadarbība ar mācībspēkiem. Ikviens students var pretendēt uz stipendiju, kā arī iesaistīties filiāles Studentu pašpārvaldē un citās aktivitātēs.

Sīkāka informācija par studiju iespējām atrodama RTU Cēsu filiāles mājaslapā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. augusts, 2015 plkst. 13:10

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi