RTU darbinieku bērni izzina inženierzinātņu profesiju

1. jūnijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) 1. jūnijā iesaistījās iniciatīvā «Darbā bērni», aicinot darbiniekus iepazīstināt atvases ar savu darba ikdienu, pienākumiem un kolēģiem universitātē. RTU bērniem bija sarūpējusi arī dažādas aktivitātes RTU Ķīpsalas studentu pilsētiņā.


 Fotogalerija

Darbinieku bērni apmeklēja gan vecāku darbavietas RTU centrālajā ēkā, Kaļķu ielā 1, gan Ķīpsalas studentu pilsētiņā. Pēc viesošanās vecāku darba vietā 8 līdz 11 gadus jauni bērni varēja darboties RTU Bērnu un jauniešu universitātes sarūpētajā darbnīcā, iejūtoties inženiera ādā un no koka irbulīšiem un gumijām radot visneparastākos katapults inženiertehniskos būvniecības risinājumus. Savukārt 6 līdz 8 gadus veci bērni varēja likt lietā izdomu RTU Kultūras centra sarūpētajā leļļu darbnīcā un pēcāk ar savu uzmeistaroto lelli piedalīties ludziņā.

Visiem bērniem RTU Zinātniskā bibliotēka bija sarūpējusi arī elpu aizraujošu ekskursiju, kuras laikā supervarone-bibliotekāre pastāstīja un parādīja, kā strādā bibliotekāri, kā studenti var atrast sev nepieciešamās grāmatas, kur atrodas grāmatu «slimnīca», kā grāmatas tiek «dakterētas» un kur savas «vecumdienas» pavada bibliotēkas senākās grāmatas.

Dienas noslēgumā bērni piedalījās īpašā RTU viktorīnā un pierādīja savas labās zināšanas par universitāti, demonstrējot erudīciju, piemēram, universitātes vecuma, fakultāšu skaita un apgūstamo studiju virzienu noteikšanā.

«Rīgas Tehniskā universitāte sevi pozicionē kā vienu no Latvijas attīstības stūrakmeņiem, kas nodrošina Latvijas tautsaimniecībai nepieciešamo speciālistu sagatavošanu, jaunu produktu un pakalpojumu radīšanu, kalpojot par pamatu Latvijas ilgtspējīgai izaugsmei. Ģimenes vērtību cienīšana ir viens no ilgtspējīgas attīstības atslēgvārdiem, tādēļ uzskatām par būtisku iesaistīšanos arī iniciatīvā «Darbā bērni», kas ne vien parāda mūsu lojalitāti saviem darbiniekiem, bet arī sekmē bērnu izpratni par inženierzinātņu nozīmību sabiedrībā,» saka RTU Kvalitātes vadības departamenta direktors Juris Iljins.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. jūnijs, 2016 plkst. 15:35

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi