RTU DF saņem Atzinības rakstu par ieguldījumu Latvijas prezidentūras ES Padomē nodrošināšanu

18. septembris, 2015
.
.
.

Pirmdien, 14. septembrī, notika svinīgā pieņemšana pie ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas, kurā Rīgas Tehniskās universitātes Dizaina fabrikas (RTU DF) vadītājs Guntis Kuļikovskis saņēma EM Atzinības rakstu par ieguldījumu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē nodrošināšanu.

RTU DF saņēma EM Atzinības rakstu saistībā ar 2015. gada martā organizēto Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pārstāvošo ES Padomes Konkurētspējas un izaugsmes darba grupas pārstāvju delegācijas vizīti RTU, to informējot par robotikas nozari un Latvijas panākumiem starptautiskajā līmenī. Papildus tika demonstrētas Latvijā ražotu sumo robotu – Eiropas, ASV un Japānas sacensību godalgoto vietu ieguvēju – cīņas, ko papildināja šovs ar muzikāliem un vizuāliem elementiem. 

Vizītē RTU, kas notika saistībā ar Latvijas prezidentūru ES Padomē, nozares padomnieki tikās ar Latvijas robotu būvētājiem, kuri stāstīja par robotikas pamatprincipiem un tās tehnoloģisko risinājumu izmantošanas iespējām komerciālos nolūkos. Viesi tika informēti ne tikai par Latvijā ražoto robotu jaudas apliecinošiem faktiem, bet arī vēstures hronoloģiju no pirmās sumo robotu cīņas Japānā līdz Latvijas pirmajai uzvarai šajā disciplīnā starptautiskās sacensībās.    

Zinātnisko robotu stendā G. Kuļikovskis un Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes Autonomu sistēmu laboratorijas vadītājs asociētais profesors Agris Ņikitenko viesiem demonstrēja astoņu riteņu robotu platformu un informēja gan par tās lietojumu zinātnē, gan komercializācijas potenciālu – produktu, kas būtu izmantojams militāru un civilu uzdevumu izpildē.       

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. septembris, 2015 plkst. 15:26

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi