RTU Dizaina tehnoloģiju institūts ielūdz uz vieslekcijām

9. septembris, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dizaina tehnoloģiju institūts 13., 14. un 15. septembrī aicina apmeklēt Kauņas Tehnoloģiju universitātes Mašīnbūves un dizaina fakultātes profesoru Donāta Petruļa (Donatas Petrulis) un Salvīnijas Petrulītes (Salvinija Petrulyte) vieslekcijām «Inovatīvo šķiedru, dziju, auduma struktūru attīstības priekšrocības un pielietojumi», kā arī «Inteliģentie šķiedru materiāli viedai videi».

Lekcijas notiks RTU Dizaina tehnoloģiju institūta telpās, Ķīpsalas ielā 6, 117. auditorijā, plkst. 16.30. Aicināts ikviens interesents – lekcijas, kas notiks angļu valodā, ir bez maksas un iepriekšējas pieteikšanās.

Trīs dienu lekcijas tiek īstenotas ar Ziemeļvalstu Ministru padomes atbalstu projektā «Nordplus Higher Education 2016». Lekcijās tiks stāstīts par aktuālām tekstila un apģērbu nozares problēmām Eiropā: ražošanas pārvietošanu uz valstīm ar zemāku mēneša darba algu, spēcīgu globālo konkurenci, kā arī sociālajām, kultūras un ekonomiskajām pārmaiņām visā pasaulē. Tāpat arī tiks meklēta atbilde uz lekciju centrālo jautājumu – kā apvienojams oriģināls produkts un racionāla doma ar modernajām tehnoloģijām.

Profesors Donāts Petrulis (Donatas Petrulis) specializējies materiālzinātnē, tekstilizstrādājumos, kompozītmateriālos, audumu raksturošanā un testēšanā, mehāniskajā inženierijā. Viņš ir autors vismaz 130 zinātniskajiem darbiem, kā arī piedalījies 39 zinātniskajās konferencēs.

Profesore Salvīnija Petrulīte (Salvinija Petrulyte) līdz šim ir piedalījusies vairāk nekā 35 starptautiskajās un valsts zinātniskajās konferencēs par šķiedru materiālu optimizāciju, viedajām tekstilijām, tekstila mantojumu. Viņa ir 135 zinātnisko darbu autore, kā arī 5 grāmatu līdzautore.

Kauņas Tehnoloģiju universitātes Mašīnbūves un dizaina fakultātes profesoru lekcijas tiek organizētas projektā «Nordplus Higher Education 2016», kura partneraugstskolas ir RTU, Kauņas Tehnoloģiju universitāte, Tamperes Tehnoloģiju universitāte, Igaunijas Mākslas akadēmija un Universitātes koledža UCC.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. septembris, 2016 plkst. 17:21

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi