RTU Dizaina tehnoloģiju institūts piedalīsies izstādē «Baltic Fashion & Textile Riga 2016»

4. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūts (RTU DTI) piedalīsies starptautiskajā tekstila industrijas izstādē  «Baltic Fashion & Textile Riga 2016». Tā no 7. līdz 9. aprīlim norisināsies Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā, pulcējot dizainerus, ražotājus un tirgotājus no 13 valstīm.

Izstādē DTI piedāvās iepazīties ar savām studiju programmām, izrādīs RTU apģērbu dizaineru labāko modes kolekciju skices un gatavos modeļus, kā arī demonstrēs savu studentu veikumu viedapģērbu jomā. Izstādē tiks eksponēta, piemēram, velojaka ar integrētām gaismas diodēm drošībai uz ielas, mikroklimatu uzraugošā jaka un soma, durvju ailes skaras ar integrētu apgaismojumu, kā arī modulārā soma ar gaismas diodēm un mitruma sensoru lietussargam.

Izstādē institūtu pārstāvošie studenti nozares pārstāvjus – potenciālos darba devējus – aicinās arī uz šā gada RTU topošo apģērba dizaineru studentu modes skati «Ķīpsalas pavasaris 2016», kas 26. aprīlī norisināsies divos seansos plkst. 15 un 18 RTU Dizaina centrā, Ķīpsalas ielā 6. Šā gada modes skates moto būs «... un Dievs radīja sievieti».

Izstādes laikā 7.–8. aprīlī norisināsies arī starptautiskais jauno modes mākslinieku konkurss «Habitus Baltija 2016», kura finālā ir iekļuvušas divas DTI studenšu modes kolekcijas. Konkursā startēs Agnese Meistare un Anna Elizabete Kasparsone ar kolekciju «Labības lauki», kā arī Krista Kampāne ar kolekciju «Motacilla alba». Viņu darbi aplūkojami izstādes mājaslapā.

Studentes izturēja konkursu starp priekšatlasē iesūtītājām 52 kolekcijām un pārstāv Latviju ar divām no kopumā 6 kolekcijām. Finālā piedalās dizaineri no 9 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Turcijas un Zviedrijas, eksponējot 31 kolekciju.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. aprīlis, 2016 plkst. 14:35

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi