RTU doktorants ar pētījumu par viedajiem audumiem uzvar konkursā «ResearchSlam»

18. maijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) organizētā konkursa «ResearchSlam» finālā, kurā piedalījās četru Latvijas augstskolu četri maģistranti un divi doktoranti, pirmo vietu ieguva RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes doktorants Atis Hermanis, kurš prezentēja stājas koriģējošo korseti ar 3D monitoringa funkciju.

«Ir svarīgi skaidri un saprotami par savu pētījumu pastāstīt ne tikai plašākai publikai, bet arī kolēģiem. Pētniekiem arī zinātniskajās konferencēs ir jāspēj saprotami izklāstīt pētījuma būtību, jo auditorijai ne vienmēr ir padziļinātas zināšanas konkrētajā tematā, tāpēc zinātniekam ir jārunā pēc iespējas plašākos jēdzienos, neieslīgstot sīkākās detaļās,» stāsta konkursa uzvarētājs A. Hermanis, saņemot vienreizējo stipendiju 700 EUR apmērā.

Otro vietu ieguva Latvijas Universitātes (LU) Bioloģijas fakultātes maģistrante Līga Saulīte ar prezentāciju «Neironu otrā jaunība. Cilmes šūnu perspektīvas», kurā viņa pētījusi ādas šūnu izmantošanas iespējas ar mērķi piedāvāt priekšlikumus organisma bojāto nervu šūnu atjaunošanā. Balvā viņa saņēma vienreizējo stipendiju 600 EUR apmērā.

Trešo vietu ieguva LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes maģistrante Veronika Leja ar prezentāciju «Tiesības uz taisnīgu tiesu: liecinieku viltus atmiņas», kurā pētījuma autore, apvienojot divas nozares – jurisprudenci un psiholoģiju, atklāja iepriekšējās brīdināšanas ietekmi uz liecinieku atmiņu. Šādā veidā, mazinot viltus atmiņas efektu, liecinieka liecība tiek padarīta precīzāka. Balvā viņa saņēma vienreizējo stipendiju 500 EUR apmērā.

Augstvērtīgas prezentācijas par saviem pētījumiem sniedza arī pārējie konkursa finālisti, saņemot vienreizējās stipendijas 300 EUR apmērā. Stipendijas nodrošināja konkursa atbalstītāji, un tās ir paredzētas finālistu zinātnisko darbu pilnveidošanai. Īpašo specbalvu no «runaskursi.lv» saņēma Rīgas Stradiņa universitātes maģistrants Nauris Zdanovskis. Savukārt skatītāju simpātiju balsojumā, kas norisinājās konkursa Youtube kanālā, uzvarēja V. Leja, saņemot žurnāla «GEO» gada abonementu. Visi finālisti saņēma arī īpašas motivācijas balvas no Eiropas Parlamenta Eiropas Tautas partijas grupas deputāta Arta Pabrika.

Konkursu organizē RTU Doktorantūras skola. Atbalsta: AS «Exigen Services Latvia», SIA «VISMA Enterprise», Eiropas Parlaments, SIA «Sigmanet», mūzikas restorāns «Pacho Music Café», rokas pulksteņu dizaina izstrādes zīmols «May28th», Somijas vadošā kompānija konditorejas nozarē «Fazer» un uzstāšanās meistarības lietpratēji «runaskursi.lv».

Vairāk informācijas konkursa mājaslapā: www.researchslam.lv.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. maijs, 2015 plkst. 15:41

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi