RTU E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultāti vadīs dekāne Marina Platonova

22. oktobris, 2014
.
.
.

Asociētā profesore Marina Platonova ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Senāta lēmumu ir kļuvusi par šā gada pavasarī nodibinātās RTU E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultātes (ETHZF) dekāni. Viņa jaunajā fakultātē sola pilnveidot studiju un zinātnisko darbību, īpaši veicinot starpdisciplināro studiju un starpnozaru pētījumu attīstību.

«Turpmākos piecus gadus centīšos ne tikai sasniegt fakultātes stratēģiskos mērķus, bet arī saglabāt un stiprināt fakultātes vērtības, radot motivējošu darba vidi un veidojot labu mikroklimatu kolektīvā. Ceru attīstīt arī esošos fakultātes darbības virzienus, nostiprināt saiknes starp fakultātes struktūrvienībām, pilnveidot studiju un zinātnisko darbību, kā arī atrast jaunas sadarbības iespējas,» saka ETHZF dekāne Marina Platonova.

Viņa arī cer, ka inženierzinātņu un humanitāro zinātņu veiksmīgais mijiedarbības piemērs dos impulsus starpdisciplināro studiju un starpnozaru pētniecības attīstībai, jo humanitāro un tehnisko zinātņu apvienojums var sekmēt augstvērtīgu speciālistu sagatavošanu.

ETHZF kopš 2014. gada septembra īsteno starptautiski akreditētas studiju programmas tehniskajā tulkošanā, kā arī e-studiju tehnoloģijās un pārvaldībā. 2014./2015. studiju gadā ETHZF studē tehniskie tulkotāji visās RTU pārstāvētajās inženierzinātņu un sociālo zinātņu jomās, kā arī augstākās kvalifikācijas speciālisti e-studiju tehnoloģiju ieviešanai uzņēmumos un mūžizglītības sistēmā.

ETHZF tiek veikts pētniecības darbs šādās jomās: tehniskā tulkošana un terminoloģijā, sastatāmā valodniecība, zinātnē lietojamā angļu valoda, jaunās tehnoloģijas svešvalodu apmācībā, e-studiju tehnoloģijas, pedagoģija, psiholoģija, politoloģija, socioloģija, komunikācijas zinātne un filozofija.

Fakultāte izveidota, apvienojot trīs struktūrvienības – RTU Lietišķās valodniecības institūtu, Humanitāro institūtu un Tālmācības studiju centru. Fakultātes ēka atrodas Kronvalda bulvārī 1, Rīgā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. oktobris, 2014 plkst. 9:24

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi