RTU eksperimentu darbnīcas izstādē «Kas te? Es te! Ķīpsalā» apmeklējuši 1500 mazo pētnieku

8. aprīlis, 2014
.
.
.

No 4. līdz 6. aprīlim Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) eksperimentu darbnīcas izstādē «Bērnu pasaule» un «Kas te? Es te! Ķīpsalā» apmeklējuši 1500 drosminieki, kuri veica pirmos soļus inženierzinātnēs.

08.04.2014.
Iesaki    Ieteikt twitter.com Ieteikt ORTUS facebook.com
Skatīt galeriju Skatīt galeriju    

kas_te_es_te_2014.jpgBērniem bija iespēja darboties četrās dažādās RTU eksperimentu darbnīcās – izgatavot ar roku griežamus propellerus, neparastu elektrisko makšķeri, ar kuru iespējams ķert papīra zivis, kā arī iemēģināt roku ķīmijā, izveidojot lavas lampas jeb virstošus eļļas burbuļus. Savukārt vērīgākie apmeklētāji no kāpostlapām varēja izgatavot pH indikatoru, ar kuru analizēt vairāku saimniecībā lietojamu vielu bezkrāsainos šķīdumus.

«Apmeklētāji mūsu eksperimentu darbnīcām netrūka. Brīžiem pie tām izveidojās pat rindas. Šogad pasākums pārsteidza arī ar tēvu neparasti lielo aktivitāti elektrisko makšķeru darbnīcā,» stāsta RTU eksperimentu darbnīcu organizators Inguss Blaudums.

Pasākumu pirmsskolas un jaunāko klašu bērniem «Kas te? Es te! Ķīpsalā» rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība «BT 1» un Latvijas Televīzija. Tā mērķis ir aicināt bērnus brīvo laiku pavadīt aktīvi, lietderīgi un droši, izzinot pasauli un iesaistoties sportiskās un radošās aktivitātēs.

«Kas te? Es te! Ķīpsalā» notika jau trešo reizi. RTU tajā piedalījusies visus tā norises gadus.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

8. aprīlis, 2014 plkst. 9:48

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi