RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultāti vadīs dekāns Jurģis Poriņš

1. septembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Elektronikas un telekomunikāciju fakultāti no 1. septembra vadīs profesors Jurģis Poriņš. Viņš ir pārliecināts, ka, pielāgojoties situācijai nozarē, kā arī izvērtējot un izceļot fakultātes stiprās puses, ir iespējams pilnveidot fakultātes darbību.

Par fakultātes stiprajām pusēm dekāns uzskata absolventus, kuri ir «mērķtiecīgi nākuši mācīties un atraduši savu vietu nozarē». Tāpat fakultāte var lepoties arī ar produktiem un tehnoloģiskajiem risinājumiem, kas tapuši gan studiju procesā, gan zinātniskās pētniecības darbā.

Lielu nozīmi jaunās fakultātes darbībā J. Poriņš plāno piešķirt arī sadarbībai ar darba devējiem. «Ir jāuztur saikne gan ar absolventiem, gan darba devējiem. Mēs nevaram pārvērtēt darba devēju ietekmi studiju procesā, bet mums viņu vēlmes un vajadzības ir jāuzklausa. Viņi varētu dalīties pieredzē,» saka J. Poriņš.

Tāpat jaunais dekāns sola uzturēt ciešāku saikni ar studentiem: «Mēģināšu pozitīvu atmosfēru uzturēt arī dekanātā, jauniešos radot pārliecību, ka tā ir vieta, kur students var saņemt padomu un atbalstu.»

Vairāk par J. Poriņa plāniem dekāna amatā lasiet žurnālā «Jaunais Inženieris» (4.-7.lpp).

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. septembris, 2015 plkst. 8:56

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi