RTU Ēnu dienā skolēniem atvērs laboratorijas

5. februāris, 2015
.
.
.

Ar mērķi iepazīstināt jauniešu ar inženiera profesijas priekšrocībām un aizraujošo ikdienu, 11. februārī Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) piedalīsies Ēnu dienā, piedāvājot skolēniem iespēju veikt eksperimentus universitātes laboratorijās un piedalīties pētījumu izstrādē.

Ēnu dienā piedalīsies visu tehnisko virzienu  RTU fakultāšu zinātniskie institūti un laboratorijas, 50 skolēniem piedāvājot iepazīt universitātē pārstāvētos pētījumu virzienus.
Piemēram, Transporta un mašīnzinību fakultātes Avionikas laboratorijā skolēniem būs iespēja iepazīties ar aviācijas elektroniku un izmēģināt radiouztvērēju, ar kuru iespējams uztvert signālus no lidostas. Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūtā skolēni varēs gūt priekšstatu par aļģu audzēšanu laboratorijas apstākļos, kā arī iepazīties ar bioreaktora uzbūvi un darbības pamatprincipiem, savukārt Aeronautikas institūta Lidmašīnas tehniskās apkopes laboratorijā skolēni varēs iepazīties ar lidmašīnu tehnisko apkopi un remontu, aplūkot lidmašīnas konstrukcijas un praktiski darboties lidmašīnā «Socata».

Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes laboratorijās «ēnas» kopā ar pētniekiem varēs testēt dažādus materiālus un praktiski izstrādāt jaunus kompozītmateriālus. Savukārt Dizaina tehnoloģiju institūta laboratorijā skolēni varēs darboties ar iekārtu, lai sagatavotu paraugus atomspēku mikroskopam, kā arī ar aurogrāfa palīdzību izmērīt savu auru.

Ēnu diena ir pasaulē atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.–12. klases skolēniem ar mērķi iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Tās laikā skolēni apmeklēs kādu darba vietu un vēros interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.

RTU Komunikācijas nodaļa 

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

5. februāris, 2015 plkst. 16:35

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi