RTU ETHZF dekāne M. Platonova darbosies Latviešu valodas ekspertu komisijā

11. februāris, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultātes (ETHZF) dekāne Marina Platonova ar Tieslietu ministrijas rīkojumu iecelta Valsts valodas centra Latviešu valodas komisijā.

«Iecelšana komisijā man ir liels pagodinājums un vienlaikus arī milzīga atbildība. Esmu gandarīta, ka komisijā varēšu darboties plecu pie pleca ar profesionāļiem, kurus vērtēju ļoti augstu un uzskatu par lielām autoritātēm valodniecības jomā,» pauž M. Platonova. Viņa uzsver, ka viņas ieguldījums komisijas darbā lielākoties varētu būt saistīts ar svešvalodās lietoto terminu un vārdu atveidi latviešu valodā. Īpaši vērtīga varētu būt viņas un fakultātes mācībspēku pieredze tehnisko terminu atveidē latviešu valodā.

M. Platonova oficiāli iekļauta komisijas sastāvā kopš Tieslietu ministrijas izdotā rīkojuma 28. janvārī, kas apstiprināja jauno komisijas sastāvu. M. Platonova informē, ka viņa bijusi jau uz pirmo komisijas sēdi, kurā tika runāts par dažādu svešvalodās lietotu pārtikas produktu nosaukumu atveidi latviešu valodā.

Komisija izveidota 2000. gadā, lai sekmētu Valsts valodas likumā noteikto mērķu sasniegšanu — latviešu valodas saglabāšanu, aizsardzību un attīstību. Komisija kodificē latviešu literārās valodas normas, precizē un izstrādā jaunas latviešu literārās valodas normas, kā arī piedalās Valsts valodas centra metodisko izdevumu izstrādē. Komisiju patlaban veido 22 dažādu valodniecības nozaru, kā arī kultūras, zinātnes un izglītības speciālisti.

M. Platonova ETHZF vada kopš tās dibināšanas 2014. gada pavasarī. Fakultāte dibināta, apvienojot trīs RTU struktūrvienības – Lietišķās valodniecības institūtu, Humanitāro institūtu un Tālmācības studiju centru. ETHZF piedāvā iegūt augstāko izglītību tehniskajiem tulkotājiem visās RTU pārstāvētajās inženierzinātņu un sociālo zinātņu jomās, kā arī sagatavo augstākās kvalifikācijas speciālistus e-studiju tehnoloģiju ieviešanai uzņēmumos un mūžizglītības sistēmā.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. februāris, 2016 plkst. 15:42

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi