RTU forumā aktualizēs Liepājas un apkārtnes jauniešu iespējas veidot karjeru reģionā

12. maijs, 2015
.
.
.

Lai izstrādātu un attīstītu ilgtspējīgu modeli studentu iesaistei Liepājas reģiona darba tirgū, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sadarbībā ar Liepājas pilsētas pašvaldību, Liepājas Universitāti (LiepU) un reģiona uzņēmējiem rīko forumu «Spēks ir sadarbībā», kas notiks 14. maijā no plkst. 10 līdz 14 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, Liepājā, Brīvības ielā 39.

«Šajā forumā gan ar uzņēmējiem, gan Liepājas Universitāti vēlamies pārspriest efektīvākos veidus, kā veicināt Liepājas un apkārtnes  jauniešu iesaisti reģiona darba tirgū. Forumā aicināti piedalīties arī skolēni no Liepājas un apkārtnes skolām. Vēlamies viņiem sniegt ierosmi studiju vietas un virziena izvēlē, kā arī sīkāk pastāstīt, kā veidot karjeru savā izvēlētajā profesijā Liepājas reģionā,» saka RTU rektora vietnieks biznesa un inovāciju jautājumos Antons Kiščenko. Ar pasākuma programmu iespējams iepazīties šeit.

Forums veidots divās daļās. Pirmajā daļā «Uzņēmējs kā izglītības sistēmas partneris» tiks akcentētas uzņēmēju vajadzības pēc darbaspēka un pašvaldības un universitāšu iespējas iesaistīties jaunu darba vietu radīšanā. Arī RTU lekcijā «Rīgas Tehniskās universitātes pētniecības potenciāls Liepājas un tās reģiona attīstībai» stāstīs par tās iespējām veidot saikni ar biznesa vidi. Savukārt otrajā daļā «Universitātes – ekonomikas dzinējspēks» tiks runāts par RTU un LiepU iespējām sagatavot dažādu nozaru speciālistus, tā sekmējot reģiona attīstību – gan  esošo uzņēmumu izaugsmi, gan jaunu veidošanos. RTU akcentēs Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes, E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultātes, Inženierekonomikas un vadības fakultātes, kā arī RTULiepājas filiāles iespējas kalpot biznesam un izglītībai, īpaši Liepājāun tās reģionā.

RTU līdz šim ir iesaistījusies vairāku studentu biznesa inkubatoru izveidē, sniedzot atbalstu inovatīvu biznesa ideju attīstīšanai reģionos. Atbalstot uzņēmējus, pērn kopā ar Latvijas Universitāti tika atklāts Zaļo tehnoloģiju inkubators, savukārt šā gada 13. aprīlī tika parakstīts līgums ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par biznesa inkubatoru izveidi un apsaimniekošanu Cēsīs un Madonā. RTU ne tikai nodrošinās finansējuma administrēšanu, bet, izmantojot savu zinātniskās pētniecības bāzi, jaunajiem uzņēmējiem piedāvās arī konsultatīvus pakalpojumus, veicinot biznesa un inovāciju attīstību Vidzemē. 

Forums ir pirmais solis RTU, Liepājas pilsētas pašvaldības un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras šā gada 16. martā noslēgtās sadarbības paplašināšanā. Līdz šim RTU noslēgusi sadarbības līgumus ar Cēsu, Daugavpils, Valmieras, Madonas, Liepājas, Bauskas u. c. pašvaldībām, taču RTU vēlas izvērst aktīvu sadarbību ar visu Latvijas reģionu lielākajām pašvaldībām, gan popularizējot inženierzinātņu studijas reģionos, gan ļaujot aktīvāk sadarboties ar reģiona uzņēmumiem.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

12. maijs, 2015 plkst. 15:14

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi