RTU gaida mazos pētniekus izstādē «Bērnu pasaule 2014» un «Kas te? Es te! Ķīpsalā»

27. marts, 2014
.
.
.

Bērni savus pirmos soļus inženierzinātnēs varēs spert četrās Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) eksperimentu darbnīcās, kas no 4. līdz 6. aprīlim darbosies izstādē «Bērnu pasaule» un «Kas te? Es te! Ķīpsalā».

Bērniem būs iespēja izgatavot ar roku griežamus propellerus, kas strauji paceļas gaisā gluži kā helikopters. Mazie pētnieki aicināti iepazīties arī ar magnēta īpašībām, pašu rokām pagatavojot neparastu elektrisko makšķeri, ar kuru iespējams ķert papīra zivis ar metāla saspraudēm.  

kas_te-es_te_kipsala_0021.jpgIkviens interesents kopā ar RTU studentiem varēs arī iemēģināt roku ķīmijā un izveidot lavas lampas jeb virstošus eļļas burbuļus. Vērīgākajiem apmeklētājiem būs dota vaļa no kāpostlapām izgatavot pH indikatoru, ar kuru tiks analizēti vairāku saimniecībā lietojamu vielu – etiķskābes, veļas pulvera, sodas – bezkrāsaini šķīdumi. Eksperimentu rezultātā šķīdumi solās mirdzēt visās varavīksnes krāsās.

kas_te-es_te_kipsala_0062.jpgPasākumu pirmsskolas un jaunāko klašu bērniem «Kas te? Es te! Ķīpsalā» rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība «BT 1» un Latvijas Televīzija (LTV). Tā mērķis ir aicināt bērnus savu brīvo laiku pavadīt aktīvi, lietderīgi un droši, izzinot pasauli, iesaistoties sportiskās un radošās aktivitātēs. Izstādē darbosies LTV raidījuma «Kas te? Es te!» varoņi, un bērni varēs kopā ar viņiem iesaistīties dažādās aktivitātēs.

kas_te-es_te_kipsala_0421.jpg«Kas te? Es te! Ķīpsalā» šogad notiks jau trešo reizi. RTU tajā piedalījusies visus tā norises gadus.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. marts, 2014 plkst. 12:45

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi