«RTU Goda absolventa 2013» titulu saņēmis Juris Gulbis

13. novembris, 2014
.
.
.

Par nozīmīgu ieguldījumu telekomunikāciju un informācijas tehnoloģijas attīstībā, kas pasaules mērogā Latvijai devusi augstas kvalitātes atpazīstamības zīmi interneta pakalpojumu sniegšanā, kā arī jauno speciālistu profesionālo iemaņu pilnveidē, viņu tālākā iesaistē darba tirgū un Latvijas sabiedrības izglītošanā, «RTU Goda absolventa 2013» tituls tika piešķirts SIA «Lattelecom» valdes priekšsēdētājam un galvenajam izpilddirektoram Jurim Gulbim.

«RTU Goda absolventa 2013» tituls J. Gulbim tika piešķirts Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Senāta svinīgajā sēdē, kas notika piektdien, 14. novembrī, plkst. 15 RTU Mazajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1. Pēc tam ieraksts ar J. Gulbja vārdu tika atklāts Goda plāksnē, kurā jau ir «RTU Goda absolventa 2012», SIA «Itera Latvija» valdes priekšsēdētāja Jura Savicka vārds.

«Pasaulē inženieri rada unikālas un tehnoloģiski inovatīvas lietas, no kurām daudzas kļūst par mūsu ikdienas neatņemamu sastāvdaļu. Aicinu jaunatni studēt inženierzinātnes, lai ne tikai ienāktu pa SIA «Lattelecom» durvīm, kas vienmēr ir atvērtas talantīgiem speciālistiem, bet arī – radītu Latvijas inovāciju, kas attīstītu valsts tautsaimniecību un veicinātu tās atpazīstamību pasaulē,» aicina J. Gulbis. 

J. Gulbis ir divu RTU fakultāšu absolvents: Inženierekonomikas fakultātes un Inženierceltniecības fakultātes. Šobrīd viņš aktīvi darbojas RTU Padomnieku konventā, konsultējot RTU Senātu un rektoru universitātes stratēģijas jautājumos atbilstoši valsts tautsaimniecības vajadzībām.

2011. gada oktobrī, sākot RTU 150. jubilejas gadu, J. Gulbis ar RTU rektoru akadēmiķi Leonīdu Ribicki universitātes centrālajā ēkā atklāja RTU sponsoru un mecenātu Goda plāksni, kā arī parakstīja nozīmīgu sadarbības līgumu. Tas paredz vispusīgu universitātes un uzņēmuma sadarbību inženiertehnisko speciālistu sagatavošanā, pētniecībā, prakses vietu nodrošināšanā, kopīgu Eiropas Savienības finansētu projektu pieteikumu sagatavošanā u. c.

2012. un 2013. gadā saistībā ar SIA «Lattelecom» sociālo atbildības projektu «Pieslēdzies, Latvija!» kopumā 45 RTU studenti saņēma uzņēmuma stipendijas, piedaloties ar e-vidi saistītu lietošanas prasmju apmācību organizēšanā senioriem. Studenti uzņēmuma speciālistu vadībā apguva praktiskas iemaņas komunikācijā, lai veiksmīgāk varētu nodot zināšanas citiem cilvēkiem par informāciju komunikācijas tehnoloģijām.

«Goda absolvents» ir 2013. gadā izveidots tituls par ieguldījumu RTU un Latvijas sabiedrības labā, izaugsmē un attīstībā izglītības jomā, zinātnē, inženierzinātnēs, tehnoloģijā, ekonomikā, kultūrā vai sportā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. novembris, 2014 plkst. 15:12

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi