«RTU Goda absolventa 2014» titulu saņēmis Adrians Dāvis

19. novembris, 2015
.
.
.

Par nozīmīgu ieguldījumu RTU attīstībā, Latvijas tautsaimniecībā, kā arī augstskolas un darba devēju sadarbības veicināšanā, «RTU Goda absolventa 2014» tituls piešķirts ilggadējam AS «Latvijas Gāze» vadītājam Adrianam Dāvim.

«RTU Goda absolventa 2014» tituls A. Dāvim tika piešķirts Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Senāta svinīgajā sēdē, kas notika otrdien, 17. novembrī. Pēc tam ieraksts ar A. Dāvja vārdu tika atklāts Goda plāksnē, kurā jau ir «RTU Goda absolventa 2012», SIA «Itera Latvija» valdes priekšsēdētāja Jura Savicka un «RTU Goda absolventa 2013», SIA «Lattelecom» valdes priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektora Jura Gulbja vārds.

«Esmu no sirds aizkustināts un pateicīgs par šodien piešķirto RTU Goda absolventa titulu un jāatzīst, ka manas karjeras attīstībā vislielākie nopelni bijuši tieši RTU sniegtajām zināšanām. Mūsdienās daudz tiek runāts par pievienoto vērtību, redzami mēģinājumi sekmēt attīstību visās jomās. Šajā svētku laikā mēs arī daudz runājam par tautas vienotību, bet ar vienotu tautu vien ir par maz. Tieši izglītoti cilvēki, kuri ir studējuši un pēc tam iegūtās zināšanas pielieto savā ikdienas darbā, būs tie, kuri radīs šo pievienoto vērtību, sniedzot savai tautai tikai labāko. Pievienotā vērtība ir zināšanas,» emocionālā uzrunā teica Adrians Dāvis.

Vairāku desmitu gadu garumā A. Dāvis ir atbalstījis RTU nozīmīgus un tās attīstībai būtiskus projektus. Līdzdarbojies RTU attīstības fondā, ir uzticams un atsaucīgs RTU Absolventu asociācijas mūža biedrs. Ļoti svarīgs Latvijas eksakto zinātnieku attīstībai ir visjaunākais RTU un A/S «Latvijas Gāze» kopprojekts – RTU Inženierzinātņu  vidusskola. Būtiska arī sadarbība stipendiju fonda uzturēšanā izciliem bakalaura un maģistra siltuma inženierijas un tehnoloģijas katedras absolventiem, kā arī uzņēmuma speciālistu līdzdalība dažādu studiju kursu programmas izstrādē un realizācijā.

«Augstskolai ir svarīga sadarbība ar absolventiem, jo tā tiek nodrošināta studiju un zinātniskās vides sasaiste ar industriju. Ar Adrianu Dāvi RTU ir bijusi auglīga sadarbība, jo viņš, strādājot jomā, kur nepieciešami augstas raudzes inženiertehniskie speciālisti, ir pārliecinājies par nepieciešamību Latvijā skolot jauno inženieru paaudzi, un, lai īstenotu šo mērķi, vadot «Latvijas Gāzi», ir izmantojis ikvienu iespēju, lai finansiāli atbalstītu gan RTU, gan mūsu izveidoto Inženierzinātņu vidusskolu,» saka RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

«Goda absolvents» ir 2013. gadā izveidots tituls par ieguldījumu RTU un Latvijas sabiedrības labā, izaugsmē un attīstībā izglītības jomā, zinātnē, inženierzinātnēs, tehnoloģijā, ekonomikā, kultūrā vai sportā.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

19. novembris, 2015 plkst. 9:59

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi