RTU iekļūst Austrumeiropas un Centrālās Āzijas labāko universitāšu simtniekā

18. decembris, 2014
.
.
.

Austrumeiropas un Centrālās Āzijas universitāšu reitingā Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) iekļuvusi pirmajā simtniekā un ieņem 61.-70. vietu Austrumeiropas un Centrālās Āzijas universitāšu topā. Šo reitingu veidojusi organizācija «QS Quacquarelli Symonds», kas jau 10 gadus sagatavo arī pasaules universitāšu reitingu.

«Šī reģiona universitātes papildina augstākās izglītības globālo ainu. Tās piesaka sevi pasaulē, nesot līdzi jauninājumus un demonstrējot savas spēcīgās iezīmes kā nekad agrāk un acīmredzami ir pievilcīgas studentiem,» paziņojumā presei saka «QS Quacquarelli Symonds» pētnieks Bens Sovters (Ben Sowter).

Veidojot reitingu, vērā tika ņemti vairāki indikatori. Piemēram, akadēmiskā reputācija, darba devēju vērtējums, studentu viedoklis, citējamība, studiju internacionalizācija.

100 labāko universitāšu topā ir iekļuvušas universitātes no 18 minētā reģiona valstīm. Kopumā tika vērtētas 30 valstu universitātes. Topā dominē Krievijas universitātes, pirmo vietu ieņemot Lomonosova Maskavas Valsts universitātei. Aiz tās seko Kārļa universitāte Prāgā un Novosibirskas Valsts universitāte.

Starp topa 100 universitātēm ir iekļuvušas arī trīs Latvijas universitātes — līdztekus RTU vēl arī Latvijas Universitāte, kas ieņem 41. Vietu, un Rīgas Stradiņa universitāte, ieņemot 91.-100. vietu.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. decembris, 2014 plkst. 13:49

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi