RTU iesaistās starptautiskā projektā saistībā ar tehnoloģiju izmantošanu studiju procesā

28. novembris, 2013
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (RTU DITF) zinātnieki ir iesaistījušies Lifelong Learning Programme (LLP) Erasmus programmas projektā «Future Education and Training in Computing: How to Support Learning at Anytime Anywhere – FETCH».

Projekta koordinators ir Ruses Universitāte (RU, Bulgārija). Projekta konsorciju veido 67 universitāšu un uzņēmumu partneri no 35 Eiropas valstīm. Projekta galvenā uzmanība ir vērsta uz tehnoloģiju izmantošanu studiju procesā. Tā mērķis ir ieviest izglītībā tādas inovatīvas tehnoloģijas kā mobilās ierīces, sociālie tīkli, interaktīvi rīki u. c., kā arī izstrādāt integrētu vidi izglītībai datorzinātnes nozarē.

Galvenais mērķis, kuru plānots sasniegt šajā projektā, ir Eiropas līmeņa stratēģisks un novērtēšanas ietvars  izglītībai datorzinātnes nozarē. RTU šajā projektā pārstāv RTU DITF Sistēmu teorijas un projektēšanas katedras (STPK) zinātnieki: profesors Jānis Grundspeņķis, docente Alla Anohina-Naumeca, zinātniskā asistente Sintija Petroviča un pētniece Maija Strautmane.

Tas nav pirmais šāda līmeņa projekts, kas tiek īstenots sadarbībā ar RU. 2011. gadā RTU ir ieguvusi «Zelta partnera» statusu un balvu no RU par ilggadīgu un aktīvu RTU DITF STPK personāla un studentu dalību kopējos starptautiskajos projektos.

RTU informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

28. novembris, 2013 plkst. 16:21

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi