RTU iestājusies starptautiskajā universitāšu asociācijā «AUTEX»

16. jūnijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir uzņemta universitāšu asociācijā «AUTEX», kurā apvienojas augstskolas, kas sagatavo jaunos speciālistus darbam tekstila un apģērbu rūpniecībā. Dalība asociācijā RTU Dizaina tehnoloģiju institūta studentiem un zinātniekiem paver plašas starptautiskās sadarbības iespējas.

«AUTEX» ir apvienojušās 35 pasaules labākās tekstila un apģērbu rūpniecības nozares universitātes. RTU kļūstot par pilntiesīgu asociācijas biedru, studentiem un mācībspēkiem būs iespēja piedalīties starptautiskos projektos un apmainīties ar pieredzi konferencēs. Papildus RTU turpmāk varēs publicēt pētījumus zinātniskajā tekstila nozares žurnālā «AUTEX Research Journal».

«AUTEX» studentiem piedāvā arī izglītības iespējas — asociācija organizē divu gadu tekstila inženierzinātnes maģistrantūras studijas «E-TEAM», kurās studenti katru semestri mācās citā universitātē.

RTU asociācijā tika uzņemta «AUTEX» ikgadējās konferences un biedru sapulces laikā, kas notika no 8. līdz 10. jūnijam Ļubļanā. Konferencē RTU pārstāvēja Dizaina tehnoloģiju institūta profesore Ilze Baltiņa, sniedzot prezentāciju par RTU studiju programmām, zinātniskajiem virzieniem un pētniecības projektiem tekstila jomā. Šogad līdz ar RTU par asociācijas biedriem kļuva arī Tirānas Politehniskā universitāte (Polytechnic University of Tirana, Albania) un Teksasas Tehniskā universitāte (Texas Tech University, USA).

RTU ir Baltijas otrā augstskola, kas pievienojusies šai asociācijai. Kopš 1998. gada «AUTEX» dalībniece ir arī Kauņas Tehnoloģiju universitāte (Kaunas University of Technology).

Nākamā biedru sapulce paredzēta šā gada 22. novembrī Drēzdenē, bet konference – 2017. gada maijā Grieķijā. To organizēs Pirejas Lietišķo zinātņu universitāte (Piraeus University of Applied Sciences).

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

16. jūnijs, 2016 plkst. 13:35

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi